Založ si blog

Pán Biden ďakujeme za poďakovanie !

Americký prezident Biden včera počas krátkeho stretnutia s českým premiérom Fialom poďakoval „ĽUDU ČESKOSLOVENSKA“ za pomoc, akú poskytol bojujúcej Ukrajine. Bidena pomerne rýchlo upozornili, že mal použiť výraz „ďakujem ľudu Česka“. Nie Českolsovenska, lebo takýto štát už tretinu storočia neexistuje. Biden na to odvetil, že veď on – hovoriac o „Československu“ má stále na mysli český ľud.

Pán Biden keď sa pomýli aj pravdu povie. Za čias „Československa“ pre zahraničie a osobitne pre USA žiaden slovenský ľud neexistoval. Existoval iba ľud či národ český a Česko de facto ako Československo. Pre „vynikajúco vzdelaných“ Američanov je to tak dodnes.

Nech je akokoľvek, patrí sa pánovi Bidenovi za poďakovanie tiež poďakovať. Za čo ? Nuž aspoň za to, že nešiel pri ďakovaní ďalej do histórie Strednej Európy a neďakoval napr. Sámovej či Veľkomoravskej ríši alebo Rakúsko-Uhorsku.

Pán Biden je dobre vychovaný človek. Hoci na druhý pokus – vie čo sa patrí.

Denník N už vie, že za atentátom na Fica je Moskva

15.05.2024

S odvolaním sa na nejakého neskutočne bystrého maďarského investigatívneho novinára Szabolcsa Pányiho redaktor Denníka N Kern napísal, že atentátnik Cintula sa v minulosti stýkal s „proruskou“ nacionalistickou skupinou „Slovenskí branci“. Kern v tom už teda má jasno. Takmer 10 rokov stará fotka „brancov“ s Cintulom je nepriestrelný dôkaz [...]

Začínajú dva týždne reklamného pekla

10.05.2024

Dnes začína obludnosť, čo sa volá formálne „hokejové majstrovstvá“. De facto začína reklamné peklo. Zo všetkých možných mediálnych trúb už začali trúbiť: čipsy, energetické nápoje, tepláky, pivo, pizza, televízory, mobily, lacné hovory, akciové televízne programy…no predovšetkým tričká, zástavky, šiltovky, okuliare, cylindre… stupídne a [...]

Je toto tu už sektárske médium ?

07.05.2024

Dnes sa tu objavili ďalšie 3 panenské „blogy“ písané AI, v štýle sekty „tvorivej spoločnosti“. Naposledy podpísané ako „branoha“ a „chajimseli“. Rovnaké frázy, rovnako pekné farebné fotografie. Rovnaká bezduchosť. Všeobsiahle frázy. Kompilát z mediálnych klišé. Sladkasté nič, čo sa rozlieva po tomto blogovisku ako opojne [...]

Francúzsko, Kaledónia

V Novej Kaledónii pokračovali už tretiu noc nepokoje: štyria mŕtvi, stovky zranených

16.05.2024 15:16

Nepokoje v tomto francúzskom zámorskom území vypukli pre ústavnú reformu volebného systému, ktorá dáva právo voliť v provinčných voľbách tisícom francúzskych občanov.

česko, polícia, streľba

Tínedžer sa v Česku vyhrážal, že vystrieľa školu. Vysvetlil, že išlo o žart

16.05.2024 14:41

Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie.

Geert Wilders

Nová holandská koalícia chce 'najprísnejšiu' azylovú politiku v histórii krajiny

16.05.2024 14:22

Strany uviedli, že „čo najskôr“ predložia Európskej komisii žiadosť o výnimku z európskej azylovej politiky.

Putin, ruský prezident, Moskva, Rusko,

Americké spravodajské služby varujú, že Putin by mohol zvrátiť vývoj vojny

16.05.2024 14:00

Obnovenie bojových schopností Ukrajiny by mohlo viesť k zmrazeniu konfliktu a prímeriu podobnému zastaveniu paľby v Kórei v roku 1953, píše New York Times.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 68952x
Priemerná čítanosť článkov: 2298x

Autor blogu

Kategórie