Založ si blog

Uhrík – jediný skutočný SLOVÁK v europarlamente

Po Slovensku sa šíria lži, že vraj slovenskí poslanci v EP nebudú zástupcami SR, ale že tam budú jednými z vyše 700 zástupcov „Európanov“. Fiktívneho národného spoločenstva, ktoré neexistovalo, neexistuje a nikdy existovať nebude. Poslanci EP zvolení na Slovensku budú vraj v Bruseli môcť fungovať iba ako príslušníci nejakej z politických platforiem, zostavených na báze ideológií veľkých štátov EU: nemeckej, francúzskej, beneluxovej…Ak sa vraj slovenskí poslanci v EP do týchto Západom vymyslených ideových siekt nedostanú, budú z nich v Bruseli akoby bezdomovci, poslanci bez straníckej príslušnosti, tuláci, bezvýznamné kuriózne individuá. Nebudú vraj mať na nič vplyv, nebudú môcť nič zmeniť, lebo v EP sa dá akýkoľvek zákon presadiť iba v tlupe rovnako zmýšľajúcich europoslancov. Vystúpiť v pláne EP aj s tým najgeniálnejším zákonom je vraj na smiech. Ostatní poslanci si ho v pléne ani nevypočujú, nieto, že by o ňom popremýšľali a event. zaň zahlasovali. Nezahlasujú, ani keby chceli. Ak by tak urobili, ich dni v príslušnej ideovej sekte by boli spočítané.

Bože, aká je toto len nehoráznosť. Áno, v praxi to takto v skrz-naskrz prehnitom EP naozaj funguje. Nezaradený poslanec nemá šancu iniciovať a presadiť akúkoľvek normu podľa vlastných predstáv, hoc by bola neviemako užitočná napr. pre SR či pre EU. No na druhej strane, – žiaden poslanec z malej krajiny EU -aj keď je v tej najsilnejšej frakcii EP nemá šancu presadiť akýkoľvek zákon, vyhovujúci záujmom svojej krajiny, – pokiaľ by to nebolo v súlade so záujmami veľkých krajín EU: Francúzska, Nemecka a pod. Áno, poslanci z malých krajín sú formálne častými predkladateľmi euronoriem v EP, – no robia to iba ako nastrčenci F či D, ako ich agenti, robia tak v súlade s národnoštátnymi záujmami F a D, no nikdy nie v súlade so záujmami vlastnej krajiny. – Ďakujem pekne za takúto legislatívnu iniciatívu.

Zástupcovia malých krajín nemajú v súčasnom euro-svinčíku žiadnu vážnosť, -hoc by boli stokrát v silnej eurofrakcii. Jediným „právom“ či skôr povinnosťou je predkladať kadejaké strelené návrhy ako nastrčenci F či D – no a potom predovšetkým už len tupo odsúhlasovať všetko, na čom sa páni z F a D ovládajúci danú frakciu dohodli. Poslanci zo SR, ktorí budú v EP zaradení po týchto eurovoľbách do frakcií sa stanú obyčajnými hlasovacími nevoľníkmi. Budú otrokmi záujmov F, D a i. veľkých štátov Západu. Objektívne, či chcú alebo nie, sa z nich stanú zradcovia národnoštátnych záujmov SR.

Svetlou výnimkou spomedzi Slovákov v EP bol v minulom období poslanec za Republiku pán Uhrík. On jediný fungoval v EP ako slobodný človek. Artikuloval originálne potreby Slovenska. Mal na to síce v EP vždy iba pár sekúnd vystúpenia v pléne-lebo tak to tam tí podvodníci zariadili,-no aj to mu stačilo, aby svojimi vystúpeniami dal vedieť, že SR existuje. Aj to mu stačilo, aby oboznámil EU s požiadavkami Slovákov. Aj to mu stačilo, aby spolu s inými národne orientovanými poslancami z iných krajín EU pranieroval kozmopolitné extrémne liberálne smerovanie EU.

Pán Uhrík bol jediný, kto v EP bojoval ako Slovák za Slovensko a za Slovákov. Nepochybujem o tom, že či už v rámci malej skupiny národne zmýšľajúcich poslancov alebo individuálne bude aj v budúcom období dvíhať nad hlavu zástavu Slovenska. Nebude slúžiť žiadnym nemeckým či francúzskym frakciám, nebude z neho hlasovací automat. Bude to suverénny zástupca suverénneho Slovenska.

-Áno, nádej Slovenska a Slovákov je práve takýto typ poslanca v EP. Ak už musíme žiť v chomúte EU, nech nás ťahajú aspoň tí správni ťahúni. A nech v ten správny čas, keď sa otvoria vráta príležitostí, potiahnu Slovensko v ústrety slobode a obnovenej národnej zvrchovanosti.

Česi si z nás Slovákov robia zase „srandu“

26.06.2024

Rozhodnutie policajného vyšetrovateľa Polície Českej republiky o tom, že schvaľovanie atentátu na premiéra Fica a výzva na jeho dokonanie nie je v ČR trestný čin ale že je je to legitímny prejav slobody názoru je podľa niektorých českých publicistov iba právny názor tohto policajta. Podľa českých publicistov a politických komentátorov to nie je názor českej vlády, [...]

„Slovenské hrdinstvá“ na nesprávnej strane histórie

22.06.2024

Včera bola v Lipanoch-Rožkovciach okr. Sabinov malá slávnosť. Maďarskí aktivisti tam /niektorí v uniformách husárov resp. honvédov/ znovuodhalili pomník asi 200 Uhrom, ktorí pred 175 rokmi pri Sabinove padli v rámci boja Budapešti proti Viedni a proti rakúskym cisárom pozvaným ruským kozákom. Inštruovaní Orbánom sa maďarskí rečníci zmienili včera aj o tom, že medzi [...]

Nadstranícky prezident Pellegrini je NEZMYSEL

16.06.2024

Tradičným mýtom slovenskej politiky je mýtus o nadstraníckom, nezávislom prezidentovi, ktorý by mal byť „prezidentom všetkých“. Ktovie, odkiaľ sa k nám tento nezmysel dostal, lebo nič nie je tak vzdialené skutočnej realite ako „nadstranícky prezident“. Ani vo svete a ani u nás na Slovensku. Zo zahraničia sa k nám tento nezmysel ťažko dostal, pretože [...]

von der Leyen, Kallas, Costa

Členské štáty rozdelili v únii moc. Kto ju získal?

27.06.2024 23:31, aktualizované: 28.06.2024 00:38

Zástupcovia členských krajín Európskej únie sa na summite v Bruseli dohodli na rozdelení hlavných pozícií v rámci EÚ inštitúcií.

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 102407x
Priemerná čítanosť článkov: 2327x

Autor blogu

Kategórie