Založ si blog

Lacová z RTVS za každú cenu proti vláde. KDH podporí Rašiho-na porazenie !

Sobotnajšie dialógy medzi kandidátom Hlasu na predsedu parlamentu-Richardom Rašim a predsedom KDH Majerským, prebiehali v pokojnej atmosfére. Jeden i druhý diskutér sa usilovali byť konštruktívni a hovoriť iba o veciach, ktorým rozumeli alebo o ktorých mali informácie. Žiadne špekulácie, žiadne konšpirácie. Žiadne zlé úmysly. Normálna diskusia.

Jediný, kto celú vec narúšal, bola moderátorka „verejnoprávnej“ RTVS Karolina Lacová. Pripadala mi, ako poriadne napaprčená upratovačka, ktorá behá okolo príjemne sa baviacich hostí pohostinstva so smradľavou handrou a vedrom a provokatívne obom hosťom naznačuje, že by mali z lokálu buď vypadnúť, alebo sa správať tak, ako sa na hostí správnej putiky patrí-teda mali by kliať, pľuvať na zem a jeden druhému sa vyhrážať.

Lacová mala asi inštrukciu vyvolať medzi kádehákom a hlasistom riadnu kuca-pacu. Mala hostí provokovať dovtedy, dokedy sa nezačnú medzi sebou ruvať ako psi. Nedarilo sa jej. Jediný, kto v diskusii brechal, skákal do reči, prekrikoval a pripisoval druhému tie najhoršie úmysly – bola ona. Nijaký zámer sa jej nevydaril. Nepomohol ani haf ani hafhaf…

Do sveta z rozhovoru Rašiho a Majerského prenikla iba jedna – paradoxne pre upokojenie dnešnej politickej situácie v SR dosť pozitívna správa: že v prípade oficiálnej kandidatúry a voľby R.Rašiho na post predsedu parlamentu Kresťansko-demokratické hnutie podporí veľmi pravdepodobne v hlasovaní hlasistu Richarda Rašiho. – To je ale sklamanie ! Scenár diskusie sa úplne zmenil. Miesto deštrukcie procesu normalizácie koalično-opozičných vzťahov napokon došlo k potvrdeniu tendencií k vecnosti a konštruktívnosti.

Po dnešnom vyjadrení Majerského má Raši post šéfa NRSR takmer istý aj v prípade, že by za neho nehlasovala koaličná SNS. To sa však sotva stane, lebo by to bolo proti koaličnej zmluve. Danko síce frfoce, no až tak ďaleko, -na hranicu pádu vlády sotva zájde. Prečo ? Lebo mať vo vláde 3 ministrov pri cca 5% hlasov z parlamentných volieb – to je zázrak, ktorý sa sotva kedy zopakuje.

Dráma, ktorú dnes chcela namoderovať medzi KDH a Hlasom pani Lacová, novinárka z RTVS, sa neudiala. Diskusia v neverejnoprávnej RTVS mala paradoxne -verejnoprávny konštruktívny priebeh. Paradoxne to ale nebolo zásluhou moderátorky RTVS, ale napriek nej. Narušiť pokojnú diskusiu vlády a opozície sa Machajovej pracovníčke nepodarilo. Chvalabohu.

PS: Čo nedokázala Lacová, to sa dodatočne snažia dotiahnuť do konca mejnstrímové médiá. Zveličujú /napr. aj Pravda/ dve-tri slovká Majerského, -vraj ani koalícia nie je spokojná s ministerkou Dolinkovou a možno ju po eurovoľbách vymení. Zaujímavé, -takáto ničím nepodložená banalita sa dostane do titulky, no dôrazné vyjadrenie Rašiho, že Dolinková má v Hlase plnú dôveru a že sa nijaká výmena konať nebude, zostalo takmer nepovšimnuté.

Pozitívnosť a konštruktívnosť sa jednoducho v slovenských médiách nenosí. Nosí sa strašenie verejnosti, maľovanie reality na čierno, intrigovanie, hašterenie. Politika súčasnej KDH je pre slniečkárskych novinárov na porazenie. Dôkaz ? V dnešnom Denníku N označujú dvaja komentátori tohto denníka vedenie KDH ako „užitočných idiotov“ Fica a spol.

Nech je akokoľvek – novinári, ktorí majú deštrukciu SR v popise práce si na svoju záškodnícku činnosť budú musieť nájsť inú diskusiu. Urobiť svár z dnešnej diskusie na RTVS sa im nepodarilo. Ešte raz: chvalabohu nepodarilo.

Štefánia Jánošíková Soňa Hagarová- „vzory“ verejnoprávnosti SRo

03.05.2024

Dnes v obedňajšom Rádiožurnále sa pani novinárka Štefánia Jánošíková predviedla ako žiarivý príklad „verejnoprávnosti“ RTVS – verejnoprávnosti v mimoriadne negatívnom smere. 5 minút kydala klamstvá na mediálnu situáciu v SR. Odrazila sa od „údajov“ , ktoré jej zabezpečilo akože medzinárodné porovnanie mediálnej oblasti v SR a vo svete. [...]

Prečo je na Ukrajine vojna-10.výročie masakra v Odesse

02.05.2024

Pred 10. rokmi, 2.mája 2014 banderovskí aktivisti v Dome odborov v Odesse zaživa upálili, zastrelili alebo utĺkli palicami 48 ruskojazyčných občanov Odessy. Dôvodom bolo, že propagovali referendum o osamostatnení odesskej oblasti od majdanovskej Ukrajiny. Podľa V.Medvedčuka, lídra opozičného hnutia Iná Ukrajina a lídra zakázanej opozičnej strany „Opozičná platforma-za [...]

Výkladový slovník pre dezolátov

29.04.2024

Už dlhší čas tu sledujem koľko ficodezolátov nechápe ani tie najjednoduchšie intelektové konštrukty, vytvorené v kaviarňach a redakciách špičkovými odborníkmi – politológmi, sociológmi, svetovo uznávanými publicistami a mimovládkarmi. Hnevá ma to. Preto som sa rozhodol, že tým nešťastným obetiam putinovskej a smeráckej propagandy poskytnem aspoň základnú [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 60079x
Priemerná čítanosť článkov: 2311x

Autor blogu

Kategórie