Založ si blog

Frky z tlačovky Šimečkovcov

Kedysi sa na Slovensku žarty, vtipy v školskom slangu nazývali „frky“. Prišlo mi toto slovo na um, lebo dosť pasuje na to, čo sa dalo vidieť a počuť na prvej TB po eurovoľbách.

Šimečka a Odor na TB hovorili pateticky a vážne, no ich výroky vyznievali skôr humorne. Nechtiac humorne. Nechcený humor zo šimečkovcov priam striekal. Fŕkal na všetky strany. Preto frky. Pre tých, čo TB nesledovali sa tu teraz podelím aspoň o pár frkov, ktoré som si napochytro zapamätal.

  • Šimečka sa pochválil, že medzi europoslancami EP za PS sú síce mladé ale vzdelané a skúsené politické osobnosti. Dokonca vraj aj osobnosti celoeurópskeho významu. Z reči tela pani Cifrovej Ostrihoňovej som pobadal, že ona vie, o kom Šimečka hovoril. Cifrová-Ostrihoňová je naozaj už dnes veľká osobnosť európskej politiky. Je to perla, ktorá ozdobí každé zasadnutie EP, na ktorom bude prítomná. Cifrová-Ostrihoňová je politický créme de la créme.
  • Šimečka v záchvate radosti nad tým, že PS porazilo Smer SSD /spomenul to vo vystúpení spolu 12 krát…/ zabudol na čo bola TB vlastne zvolaná. Pozabudol, že sa mali bilancovať voľby do EP. Neustále sa vracal iba k jednému, -ako PS porazilo Smer. A ako vďaka PS na Slovensku zvíťazila progresívno-liberálna ideológia a nie sociálna demokracia. Frk je v tom, že progresívno-liberálna ideológia sociálnu demokraciu v SR neporazila. Sociálna demokracia zo SR bude mať v EP rovnaký počet mandátov, 5+1 = 6 ako PS.
  • Veľkou ozdobou slovenského PS bude v EP aj Maďar Ódor Lajos. Je to monumentálna figúra. Tvárou a hlasom sa podobá na iného výnimočného Maďara, ktorý za Slovákov vystupoval na tribúnach v 50.-60 tych rokoch. Tiež bol internacionališta a tiež nenávidel slovenských ncionalištov. Volal sa Siroky Vilmos alias súdruh Viliam Široký. Na tribúne podobne ako Ódor čítal prejavy z papiera, tiež nádherne miešal maďarský prízvuk so slovenskými a českými slovami a tiež chcel doviesť SR ku pokrokovým /čítaj progresívnym/ zajtrajškom. Aj on verejne rád prisahal. Nie však na ideológiu EU ale na ideológiu stalinizmu. Iste si všetci spomeniete na archívne zábery z miliónového smútočného zhromaždenia na Václavskom námestí v Prahe po smrti Stalina a Gottwalda a na Širokého nezabudnuteľné slovensko-maďarské ráčkovanie prísahy “ tak phísahámé, tak phísahámé, tak phísaháááme !“
  • Ako jeden veľký frk vyznela napokon aj celá TB šimečkovcov. Novinári na nej nepokazili žiadnu „srandu“ a Šimečkovi a spol. kládli iba spôsobné, mierumilovné otázky. Nezaznela žiadna otázka na to, prečo v SR s 8 hlasmi vyhrala ľavica a národniari, prečo sa progresívcom nepodarilo poraziť sociálnu demokraciu ako celok, prečo PS vysala a kanibalizovala svojich najbližších politických spojencov z radov SaS, Demokratov, Slovenska príp. z radov KDH. O týchto otázkach sa našľapovalo veľmi ticho, veľmi opatrne. Hja, novinári ak ide o ich milované Progresívne Slovensko vedia byť aj šarmantní , diskrétni a chápaví. Potlačenú agresivitu s vybíjajú až následne. Na najbližšej TB Smeru, Hlasu, SNS, či Republiky.

Česi si z nás Slovákov robia zase „srandu“

26.06.2024

Rozhodnutie policajného vyšetrovateľa Polície Českej republiky o tom, že schvaľovanie atentátu na premiéra Fica a výzva na jeho dokonanie nie je v ČR trestný čin ale že je je to legitímny prejav slobody názoru je podľa niektorých českých publicistov iba právny názor tohto policajta. Podľa českých publicistov a politických komentátorov to nie je názor českej vlády, [...]

„Slovenské hrdinstvá“ na nesprávnej strane histórie

22.06.2024

Včera bola v Lipanoch-Rožkovciach okr. Sabinov malá slávnosť. Maďarskí aktivisti tam /niektorí v uniformách husárov resp. honvédov/ znovuodhalili pomník asi 200 Uhrom, ktorí pred 175 rokmi pri Sabinove padli v rámci boja Budapešti proti Viedni a proti rakúskym cisárom pozvaným ruským kozákom. Inštruovaní Orbánom sa maďarskí rečníci zmienili včera aj o tom, že medzi [...]

Nadstranícky prezident Pellegrini je NEZMYSEL

16.06.2024

Tradičným mýtom slovenskej politiky je mýtus o nadstraníckom, nezávislom prezidentovi, ktorý by mal byť „prezidentom všetkých“. Ktovie, odkiaľ sa k nám tento nezmysel dostal, lebo nič nie je tak vzdialené skutočnej realite ako „nadstranícky prezident“. Ani vo svete a ani u nás na Slovensku. Zo zahraničia sa k nám tento nezmysel ťažko dostal, pretože [...]

von der Leyen, Kallas, Costa

Členské štáty rozdelili v únii moc. Kto ju získal?

27.06.2024 23:31, aktualizované: 28.06.2024 00:38

Zástupcovia členských krajín Európskej únie sa na summite v Bruseli dohodli na rozdelení hlavných pozícií v rámci EÚ inštitúcií.

Ivan Korčok, prezidentské voľby, Mária Kolíková

Poslanci odvolali šéfov výborov Šipoša a Kolíkovú

27.06.2024 19:02

Návrhy na odvolanie podali koaliční poslanci. Oba návrhy podporilo 76 zo 79 hlasujúcich poslancov.

tibor gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady SR bude Tibor Gašpar

27.06.2024 18:58

Post sa uvoľnil po odchode poslanca Blahu, ktorý sa funkcie vzdal po zvolení do Európskeho parlamentu.

internát, areál, Zobor

Dažďová smršť zatopila centrum mesta aj nemocnicu. Výťahy nefungovali, pacientov vynášali na poschodia ručne

27.06.2024 18:05

Mesto pod Zoborom ráta škody na státisíce eur. Novozámockú nemocnicu museli zatvoriť, operácie tam „stopli“. Hrozil jej dokonca energetický blackout.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 102408x
Priemerná čítanosť článkov: 2327x

Autor blogu

Kategórie