Založ si blog

Uhrík – jediný skutočný SLOVÁK v europarlamente

Po Slovensku sa šíria lži, že vraj slovenskí poslanci v EP nebudú zástupcami SR, ale že tam budú jednými z vyše 700 zástupcov „Európanov“. Fiktívneho národného spoločenstva, ktoré neexistovalo, neexistuje a nikdy existovať nebude. Poslanci EP zvolení na Slovensku budú vraj v Bruseli môcť fungovať iba ako príslušníci nejakej z politických platforiem, zostavených na báze ideológií veľkých štátov EU: nemeckej, francúzskej, beneluxovej…Ak sa vraj slovenskí poslanci v EP do týchto Západom vymyslených ideových siekt nedostanú, budú z nich v Bruseli akoby bezdomovci, poslanci bez straníckej príslušnosti, tuláci, bezvýznamné kuriózne individuá. Nebudú vraj mať na nič vplyv, nebudú môcť nič zmeniť, lebo v EP sa dá akýkoľvek zákon presadiť iba v tlupe rovnako zmýšľajúcich europoslancov. Vystúpiť v pláne EP aj s tým najgeniálnejším zákonom je vraj na smiech. Ostatní poslanci si ho v pléne ani nevypočujú, nieto, že by o ňom popremýšľali a event. zaň zahlasovali. Nezahlasujú, ani keby chceli. Ak by tak urobili, ich dni v príslušnej ideovej sekte by boli spočítané.

Bože, aká je toto len nehoráznosť. Áno, v praxi to takto v skrz-naskrz prehnitom EP naozaj funguje. Nezaradený poslanec nemá šancu iniciovať a presadiť akúkoľvek normu podľa vlastných predstáv, hoc by bola neviemako užitočná napr. pre SR či pre EU. No na druhej strane, – žiaden poslanec z malej krajiny EU -aj keď je v tej najsilnejšej frakcii EP nemá šancu presadiť akýkoľvek zákon, vyhovujúci záujmom svojej krajiny, – pokiaľ by to nebolo v súlade so záujmami veľkých krajín EU: Francúzska, Nemecka a pod. Áno, poslanci z malých krajín sú formálne častými predkladateľmi euronoriem v EP, – no robia to iba ako nastrčenci F či D, ako ich agenti, robia tak v súlade s národnoštátnymi záujmami F a D, no nikdy nie v súlade so záujmami vlastnej krajiny. – Ďakujem pekne za takúto legislatívnu iniciatívu.

Zástupcovia malých krajín nemajú v súčasnom euro-svinčíku žiadnu vážnosť, -hoc by boli stokrát v silnej eurofrakcii. Jediným „právom“ či skôr povinnosťou je predkladať kadejaké strelené návrhy ako nastrčenci F či D – no a potom predovšetkým už len tupo odsúhlasovať všetko, na čom sa páni z F a D ovládajúci danú frakciu dohodli. Poslanci zo SR, ktorí budú v EP zaradení po týchto eurovoľbách do frakcií sa stanú obyčajnými hlasovacími nevoľníkmi. Budú otrokmi záujmov F, D a i. veľkých štátov Západu. Objektívne, či chcú alebo nie, sa z nich stanú zradcovia národnoštátnych záujmov SR.

Svetlou výnimkou spomedzi Slovákov v EP bol v minulom období poslanec za Republiku pán Uhrík. On jediný fungoval v EP ako slobodný človek. Artikuloval originálne potreby Slovenska. Mal na to síce v EP vždy iba pár sekúnd vystúpenia v pléne-lebo tak to tam tí podvodníci zariadili,-no aj to mu stačilo, aby svojimi vystúpeniami dal vedieť, že SR existuje. Aj to mu stačilo, aby oboznámil EU s požiadavkami Slovákov. Aj to mu stačilo, aby spolu s inými národne orientovanými poslancami z iných krajín EU pranieroval kozmopolitné extrémne liberálne smerovanie EU.

Pán Uhrík bol jediný, kto v EP bojoval ako Slovák za Slovensko a za Slovákov. Nepochybujem o tom, že či už v rámci malej skupiny národne zmýšľajúcich poslancov alebo individuálne bude aj v budúcom období dvíhať nad hlavu zástavu Slovenska. Nebude slúžiť žiadnym nemeckým či francúzskym frakciám, nebude z neho hlasovací automat. Bude to suverénny zástupca suverénneho Slovenska.

-Áno, nádej Slovenska a Slovákov je práve takýto typ poslanca v EP. Ak už musíme žiť v chomúte EU, nech nás ťahajú aspoň tí správni ťahúni. A nech v ten správny čas, keď sa otvoria vráta príležitostí, potiahnu Slovensko v ústrety slobode a obnovenej národnej zvrchovanosti.

Česi si z nás Slovákov robia zase „srandu“

26.06.2024

Rozhodnutie policajného vyšetrovateľa Polície Českej republiky o tom, že schvaľovanie atentátu na premiéra Fica a výzva na jeho dokonanie nie je v ČR trestný čin ale že je je to legitímny prejav slobody názoru je podľa niektorých českých publicistov iba právny názor tohto policajta. Podľa českých publicistov a politických komentátorov to nie je názor českej vlády, [...]

„Slovenské hrdinstvá“ na nesprávnej strane histórie

22.06.2024

Včera bola v Lipanoch-Rožkovciach okr. Sabinov malá slávnosť. Maďarskí aktivisti tam /niektorí v uniformách husárov resp. honvédov/ znovuodhalili pomník asi 200 Uhrom, ktorí pred 175 rokmi pri Sabinove padli v rámci boja Budapešti proti Viedni a proti rakúskym cisárom pozvaným ruským kozákom. Inštruovaní Orbánom sa maďarskí rečníci zmienili včera aj o tom, že medzi [...]

Nadstranícky prezident Pellegrini je NEZMYSEL

16.06.2024

Tradičným mýtom slovenskej politiky je mýtus o nadstraníckom, nezávislom prezidentovi, ktorý by mal byť „prezidentom všetkých“. Ktovie, odkiaľ sa k nám tento nezmysel dostal, lebo nič nie je tak vzdialené skutočnej realite ako „nadstranícky prezident“. Ani vo svete a ani u nás na Slovensku. Zo zahraničia sa k nám tento nezmysel ťažko dostal, pretože [...]

Andrej Danko, Martina Šimkovičová

Dankovi prekáža téma Kuciak a aj filmy o LGBTI

30.06.2024 12:07

Podľa Danka ide o jednu z tém, ktorá sa nepáči súčasnej vláde.

Šútovský vodopád

Horskí záchranári ratovali turistky v Malej Fatre, Češka utrpela vážne zranenie

30.06.2024 11:52

Slovenská turistka si pod Generálom poranila členok.

Maďarsko, ČR, Viktor Orbán, Andrej Babiš, migrácia

Babiš a Orbán sa spojili s FPÖ a vytvorili alianciu v europarlamente, majú 23 zo 720 hlasov

30.06.2024 10:53, aktualizované: 11:31

Doterajšie či nové frakcie v europarlamente musia svoj názov a zloženie oznámiť do 15. júla.

spalovna

Pri Košiciach horí skládka odpadu v areáli spaľovne

30.06.2024 10:38

Chemici nenamerali v blízkosti požiaroviska ani v priľahlých obytných zónach nebezpečné koncentrácie nebezpečných látok.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 102770x
Priemerná čítanosť článkov: 2336x

Autor blogu

Kategórie