Založ si blog

Jaurová je hlásnou trúbou jednej jedinej-boľševickej pravdy

To, čo Jaurová napr. prostredníctvom ta3 či RTVS šíri po Slovensku je v kryštalickej podobe ukážka priam esencie boľševického videnia sveta z čias dávno minulých. Je ukážkou toho, ako sa správajú nositelia jednej jedinej pravdy, -totiž ich pravdy. Ich -ako inak „OBJEKTÍVNEJ“ pravdy.

V mediálnej, kultúrnej a umeleckej oblasti nie je noetický princíp jedinej „objektívnej“ resp. „vedeckej pravdy“ ničím iným ako podstatou toho, čo sa v časoch ždanovovskej stalinskej estetiky nazývalo ZÁSADA STRANÍCKOSTI. V časoch najtupšieho ždanovovského schématizmu bola zásada straníckosti posvätnou kravou umeleckej tvorby každého umelca-komunizmu. V praxi to znamenalo, že socialistický realizmus je stranícky realizmus. Realita kapitalizmu a realita reálneho socializmu sa podľa zásady straníckosti mohla ba musela upravovať tak, aby na konci kapitalistická realita vyzerala odporne a realita stalinského socializmu ako raj na zemi. Zásada straníckosti poskytovala schématickým umelcom rozhrešenie. Ospravedlňovala pokrivenú realitu v ich tvorbe. Posväcovala lož najvyšším cieľom – cieľom vybudovať akýmikoľvek prostriedkami, aj za pomoci klamstva, násilia, útlaku… ideálnu „vedeckým komunizmom“ projektovanú dokonalú spoločnosť. Princíp straníckosti znamená boľševický variant zásady „účel svätí prostriedky“. Tak ako v prípade fašizmu účel -vybudovanie raja pre panský nemecký národ, – svätil genocídu Slovanov či holokaust Židov, Rómov, Aziatov, „negrov“.

Princíp straníckosti sa opiera o akúsi absolútnu „VEDECKOSŤ“ . V skutočnosti však iba jednu z možných alternatív vedeckého pohľadu na danú realitu. Skutoční vedci vedia, že nepracujú s jedine platnými a konečnými pravdami, vedia že robia „len“ s určitými hypotézami, existujúcimi popri iných alternatívnych hypotézach. Boľševickí a progresívni či liberálni kaviarenskí nedoukovia alternatívne hypotézy, alternatívne pravdy neberú do úvahy. Spomedzi množstva alternatívnych právd si osvojili jednu z nich a tú potom presadzujú ako jedinú možnú absolútnu „vedeckú! pravdu.

Progresívna liberálka – neoboľševička Jaurová nadväzuje na tento pohodlný svet jednej jedinej vedeckej „objektívnej“ pravdy. Jedna jediná „objektívna“ /“vedecká“/ pravda jej svieti na cestu najmä v inak intelektuálne a mravne zložitom svete informačnej plurality ako maják. Napríklad pri požiadavke na pluralitu informácií, na alternatívnosť zdrojov, pri požadovaní VYVÁŽENOSTI mediálnych informácií Jaurová zamieňa vyváženosť za „objektívnosť“. Nuž a čo je objektívnosť ? Podľa Jaurovej je to informovanie z hľadiska jednej jedinej objektívnej pravdy. Počnúc jednou jedinou pravdou o ideálnom usporiadaní spoločnosti, o tom, že svet zákonite „vedecky“ speje k liberálnej demokracii. Ostatné modely, tobôž modely, ktoré neoperujú s demokraciou v západnom chápaní, sú nevedecké a nesmie sa o nich informovať.

Podobne je to s jednou jedinou pravdou o covide 19. Podľa prgresívnych boľševikov existuje iba tá pravda, akú presadzujú „vedecké“ farma-firmy a ich díleri v politike, -až po tie najvyššie úrovne politiky EU. Médiá majú právo a povinnosť informovať iba o tom, čo farma-firmy a na nich naviazaní vedci a politici považujú za „vedecké“. Alternatívne názory iných vedcov treba ignorovať, zosmiešňovať alebo proti nim organizovať propagačné kampane, kriminalizujúce ich predstaviteľov.

Aplikujúc princíp neoboľševickej progresívno-liberálnej straníckosti na súčasný politický zápas na Slovensku potom Jaurová tvrdí, že v informovaní, v komentovaní a v politických diskusiách treba presadzovať iba tú stranu sporu, ktorá je liberálno-demokratická, teda „vedecká“, opiera sa o „objektívnu“ absolútnu pravdu. Alternatívne politické názory „objektívne“ médium – napríklad RTVS, nemá čo brať do úvahy. Moderátor Havran z RTVS je vzorový príklad takého postupu. V jeho diskusiách spolu debatujú iba podporovatelia jedného jediného -liberálnodemokratického progresivistického názoru. Účastníci diskusie sa hodinu iba utvrdzujú v svojom spoločnom „vedeckom“ objektívnom názore, Vzájomne si prikyvujú, rozvíjajú ďalej to, čo povedali ich predrečníci. Aby v diskusii nebola úplná nuda, predbiehajú sa v ohováraní a klamaní na adresu neprítomných alternatívcov…

Problém verejnoprávnosti dnešnej RTVS nie je podľa Jaurovej v nevyváženosti jej spravodajstva a publicistiky. Vyvažovať jeden názor iným názorom totiž netreba. Je to nevedecké: pravdu nemôžete vyvažovať lžou ! Bolo by to škodlivé, bolo by to tmárstvo. . Vo verejnoprávnej publicistike nesmie zaznievať názor alternatívnej „dezinfoscény“, dezolítov, extrémistov…nesmú tu odznieť nedostatočne liberálnodemokratické nevedecké názory politickej ľavice či národniarov. Ich názory sú reakčné, nevedecké, treba ich ignorovať alebo kritizovať a zosmiešňovať /bez možnosti ľavičiarov a národovcov brániť sa/.

Toto je svet Zory Jaurovej, toto je mentálny svet liberálnej „demokracie“ a neoboľševického schematizmu. Nech svetom znie iba naša -jedna jediná, objektívna a vedecká pravda. Všetko mimo nej, to je reakcionárstvo, tmárstvo, to je satan. Treba to umlčať. Raz a navždy.

Pokus protiargumentovať Jaurovej a spol. skutočným princípom demokratičnosti, – totiž názorom väčšiny ľudí, progresívni totalitári likvidujú tvrdým boľševickým bonmotom: o objektívnej pravde, o vedeckosti sa nehlasuje. Ľavica a národniari majú na Slovensku síce väčšinu /potvrdenú minimálne dvoma poslednými celoštátnymi voľbami/ – no nemajú pravdu. Ľavica a národniari majú síce väčšinu, ale progresívna Jaurová a spol. majú „pravdu“. A basta.

Nuž a prečo Jaurová a spol. majú pravdu ? Lebo ich liberálne a progrsívne kovaní „odborníci“ a „vedci“ sa na nej uzniesli. Jaurová a spol. sú pravdovravní. A basta. – Dobre to tí progresívni neoboľševici vymysleli, no nie ? V ich svete platia dve pravidlá. Po prvé, pravdu majú iba oni. A po druhé, ak by ju nemali, potom platí pravidlo číslo jeden. A basta.

Suky v parlamente a v koterci

26.09.2024

Povedala, že ľudský plod nemá pred narodením žiadnu ochranu. Odvetil, že iba suka môže považovať živý ľudský plod za čosi, čo nemá ochranu a právo na život. Povedala, že ona má na mysli zákonnú ochranu v zmysle platného práva. Aha … Nuž dobre, čiže okrem ochrany zákonom nemá život a jeho podoby v ľudskom svete žiadnu ochranu ? Nie ? – A čo [...]

Novinárom klepli zuby na prázdno: Šimečka padol, Smer sa dohodol

17.09.2024

Dnes je pomerne pekný slnečný deň. Akoby na potvoru, -práve v deň, kedy našim protislovenským novinárom poriadne klepli zuby na prázdno. Nie od zimy, od nezdaru. Keď sa darí, tak sa darí. Kumuláciu dobrých správ pre SR si všimol aj premiér R.Fico, keď nimi zarámcoval dnešnú TB. Slovákov, vrátene Fica dnes potešila správa z Bruselu. Podľa nej získal Ševčovič [...]

Šimečka klame, až sa mu z kečky parí

12.09.2024

V NRSR konečne prebieha rokovanie o odvolaní Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Po triezvych a vecných zdôvodneniach návrhu na odvolanie zo strany podpredsedu NRSR dr.Gašpara dostal slovo i mladý Šimečka. Aby sa obhájil. Nuž neobhájil sa. Naopak. Ukázal, že je to nepolepšiteľný demagóg a klamár. Miesto sebareflexie vlastného konania sa velikášsky pustil do výpočtu [...]

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 145471x
Priemerná čítanosť článkov: 2552x

Autor blogu

Kategórie