Založ si blog

Vyplakávanie za Mazákom dokazuje, kto tu ovládal justíciu

Vyslúžilý staručký Mazák včera skončil. Sudcovia ho skúšali dať dolu z vedenia Súdnej rady už takmer 3 roky. Konečne sa im to podarilo. Konečne sa súdna rada bude môcť znormalizovať.

Opozícia, – bývalá vládna koalícia z odvolania Mazáka besnie.Niektorí dnešní opoziční /včera však vládni/ politici sú z toho hotoví. Tak ako po prehre Korčoka aj včera, po odvolaní Mazáka museli asi užiť psychofarmaká. Prečo ? Veď Mazáka odvolala súdna rada, lebo neoprávnene dával lustrovať sudcov. Súdna rada odvolala Mazáka čisto z etických, profesionálnych príčin. Nie z politických dôvodov. Tak prečo to potom politickej opozícii prekáža ?

Je čudné, keď Plaváková z PS, Holečková z KDH, Kolíková z SaS a vedenie OLaNO a. strany Demokrati hovorí čosi o politickom útoku Ficovej vlády na súdnu moc. Ale veď Fico a spol. Mazáka neodvolali, -odvolali ho kolegovia zo súdnej rady ! Nie z politických ale z etických dôvodov. – Tak prečo túto apolitickú vec súčasná opozícia politizuje ?

Celé je to akési čudné, nelogické. Logiku by do kritiky opozície voči Mazákovmu odchodu dodala iba jedna jediná vec.- A síce, že Mazák konal – v prípade lustrácií sudcov ale aj v desiatkach iných prípadov, podľa požiadaviek dnešnej opozície. Logiku by vyplakávanie opozície za Mazákom malo iba vtedy, ak by bol Mazák súčasťou politickej opozície / resp.bývalej vlády/. Zmysel by dnešná kritika opozície mala iba ak by Mazák nebol nestranný a nezávislý sudca. ale stranícky kriviteľ práva. – Ako by Mazák bol dôležitá figúra PS/SaS/KDH…na aktuálnej politickej šachovnici.

-Ak to tak je, a zdá sa, že je to tak aj naozaj je, – potom je Mazákovo odvolanie nie iba očistou súdnej rady od neetického sudcu, ale aj prejavom jej de-politizácie. Tak ako mnohé iné oblasti nášho života, tak sa potom aj súdnictvo za Ficovej vlády vracia k dodržiavaniu zákonnosti a normality.

-A to je dobre. Naozaj dobre.

Denník N už vie, že za atentátom na Fica je Moskva

15.05.2024

S odvolaním sa na nejakého neskutočne bystrého maďarského investigatívneho novinára Szabolcsa Pányiho redaktor Denníka N Kern napísal, že atentátnik Cintula sa v minulosti stýkal s „proruskou“ nacionalistickou skupinou „Slovenskí branci“. Kern v tom už teda má jasno. Takmer 10 rokov stará fotka „brancov“ s Cintulom je nepriestrelný dôkaz [...]

Začínajú dva týždne reklamného pekla

10.05.2024

Dnes začína obludnosť, čo sa volá formálne „hokejové majstrovstvá“. De facto začína reklamné peklo. Zo všetkých možných mediálnych trúb už začali trúbiť: čipsy, energetické nápoje, tepláky, pivo, pizza, televízory, mobily, lacné hovory, akciové televízne programy…no predovšetkým tričká, zástavky, šiltovky, okuliare, cylindre… stupídne a [...]

Je toto tu už sektárske médium ?

07.05.2024

Dnes sa tu objavili ďalšie 3 panenské „blogy“ písané AI, v štýle sekty „tvorivej spoločnosti“. Naposledy podpísané ako „branoha“ a „chajimseli“. Rovnaké frázy, rovnako pekné farebné fotografie. Rovnaká bezduchosť. Všeobsiahle frázy. Kompilát z mediálnych klišé. Sladkasté nič, čo sa rozlieva po tomto blogovisku ako opojne [...]

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

Zuzana Dolinková

Ministerstvo zdravotníctva odmieta tvrdenia o diskriminácii všeobecných lekárov pre dospelých

17.05.2024 16:06

Asociácia súkromných lekárov tento týždeň vyzvala na riešenie situácie týkajúcej sa všeobecných lekárov pre dospelých.

Matus Sutaj Estok

Šutaj Eštok: Proti každému, kto schvaľuje streľbu na Fica, tvrdo zakročíme. Atentát je mementom aj pre politikov

17.05.2024 16:06

Atentát podľa ministra ovplyvní aj snem Hlasu, na ktorom sa má v júni zísť tisícka delegátov.

polizei, rakúsko

V Rakúsku zadržali trojicu Slovákov v spojitosti s viacerými prípadmi vlámania

17.05.2024 15:20

Zadržali ich pri čine v obci Wolkersdorf v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 69334x
Priemerná čítanosť článkov: 2311x

Autor blogu

Kategórie