Založ si blog

Z lájen do lájen

Tak sa nám naši západoeurópski spoluobčania EU zase pekne vyfarbili. V pomere 4 ku 3 sedminám /približne/ nám zase zvolili za hlavnú bruselskú šéfku pani Ursulu von der Leyen.

Nepomohli nám ani horúce revolty farmárov a pracovníkov tradičného priemyslu proti vražednému „grindílu“.

Nepomohlo ani sústavné reptanie proti masochistickým protiruským sankciám.

Nepomohla ani hrubo asymetrická politika podpôr, diskriminujúca poľnohospodárstvo a priemysel Východnej časti EU.

A nepomohlo dokonca ani súdne rozhodnutie, ktoré nepriamo von der Leyenovú obviňuje z manipulácie a lobbizmu pri nákupe anticovidových vakcín.

Mám pocit, že záujmom normálnych občanov členských krajín EU by v súčasnej umne organizovanej politickej mafii západoeurópskych oligarchov /ovládajúcich EU/ nepomohlo nič. Ani pánbožko so svätenou vodou. Nepomohli preto, samozrejme, ani nedávne voľby do Európskeho parlamentu. Ich výsledky síce Brusel trochu pošteklili, ale v konečnom dôsledku toto šteklenie vyústilo iba do rehotu, ktorým sa nám bruselský establišment vysmial rovno do tváre.

Normálni Európania prehrali. Teraz budú znášať kontribúcie. Po, prvé, grindíl sa nielenže nezmení, ale ešte aj pritvrdí. Absurdity typu zákazu chovu prdľavých kráv či zákazu aut so spaľovacími motormi, -to bude iba predjedlo. Po druhé, manipulácia s euro-peniazmi pri získavaní súhlasí členov EU v prospech napr. jednotnej zahraničnej politiky Bruselu bude ešte arogantnejšia. No a po tretie, pani Uršula a spol. nás všetkých, -či budeme chcieť alebo nie /hrozbami, odmenami/ prinúti vstúpiť do nového satanského chomúta do tzv. Obrannej únie EU. Teda do NATO 2.0 určeného na agresiu proti Rusku a perspektívne aj voči Číne. Spôsobne vyzerajúca Uršula nás prinúti posielať zbrane, muníciu, finančnú podporu a možno posielať aj našich vojakov „rýchleho nasadenia“ do súčasných i do nových chystaných vojen Bruselu.

Máme teda po voľbách. Z nádejí na zmeny v EU zostalo len jedno obrovské sklamanie. Dostali sme sa z lajen do lajen. Aké z toho plynie poučenie ? Tu už pomôže iba geopolitická porážka Západu a s ňou spojená Veľká európska demokratická revolúcia. Alebo nejaký meteorit. Otázka je, čo z tohto veľkého bum-bácu budeme mať my obyčajní ľudia, my obyčajní Slováci…/Odpoveď je v nadpise blogu…/.

Takmer 20 poslancov od Šimečku a Grohlinga tento týždeň rodilo na gynekológii…

21.08.2024

Poslanci za PS, SaS a iné opozičné subjekty tento týždeň mali odvolávať Šimkovičovú a Suska. Nemohli. Miesto pobytu v sále NRSR museli rodiť na pôrodníckej sále. Mali termín. Aspoň tak zdôvodnil poslanec Petrík /alebo Petríková/, keď sa jej pýtali, prečo nebola v NRSR a neodvolával. Alebo že by neodvolávala ? S Petríkom je to jazykový problém. Vysmievať sa členovi [...]

Klamári klamárski z opozičných médií a strán už nevedia mieru

20.08.2024

V poriadku , nech klamú, ak sú za to platení. Ale čo je veľa to je veľa. Koniec. Pretieklo z hrnca. Klamstvo o incidente Kuffu st. je takýto prípad. Čakal som z reakciou , že sa to možno samo upokojí, že sa aj medzi opozíciou nájde zopár mienkotvorných osôb, ktorí to utlmia. Mýlili som sa. Na propagandu médií a opozičných politikov sa začali lepiť už aj kariéristickí [...]

Slováci boli na olympiáde v Paríži skoro tak efektívni ako Česi

12.08.2024

Neuveriteľné koľko masochizmu dokáže v sebaočierňovacej duši Slováka vyvolať udalosť ako olympiáda. Prvoplánové myslenie drvivej väčšiny Slovákov dokáže porovnať výsledky slovenských športovcov buď cez zhadzujúce články v novinách, alebo cez absolútny počet medailí alebo nanajvýš cez prepočet medailí per capita. V oboch prípadoch sa SR nemá čím chváliť, [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. Vážny je aj stav spolujazdcov

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 133559x
Priemerná čítanosť článkov: 2473x

Autor blogu

Kategórie