Založ si blog

Frky z tlačovky Šimečkovcov

Kedysi sa na Slovensku žarty, vtipy v školskom slangu nazývali „frky“. Prišlo mi toto slovo na um, lebo dosť pasuje na to, čo sa dalo vidieť a počuť na prvej TB po eurovoľbách.

Šimečka a Odor na TB hovorili pateticky a vážne, no ich výroky vyznievali skôr humorne. Nechtiac humorne. Nechcený humor zo šimečkovcov priam striekal. Fŕkal na všetky strany. Preto frky. Pre tých, čo TB nesledovali sa tu teraz podelím aspoň o pár frkov, ktoré som si napochytro zapamätal.

  • Šimečka sa pochválil, že medzi europoslancami EP za PS sú síce mladé ale vzdelané a skúsené politické osobnosti. Dokonca vraj aj osobnosti celoeurópskeho významu. Z reči tela pani Cifrovej Ostrihoňovej som pobadal, že ona vie, o kom Šimečka hovoril. Cifrová-Ostrihoňová je naozaj už dnes veľká osobnosť európskej politiky. Je to perla, ktorá ozdobí každé zasadnutie EP, na ktorom bude prítomná. Cifrová-Ostrihoňová je politický créme de la créme.
  • Šimečka v záchvate radosti nad tým, že PS porazilo Smer SSD /spomenul to vo vystúpení spolu 12 krát…/ zabudol na čo bola TB vlastne zvolaná. Pozabudol, že sa mali bilancovať voľby do EP. Neustále sa vracal iba k jednému, -ako PS porazilo Smer. A ako vďaka PS na Slovensku zvíťazila progresívno-liberálna ideológia a nie sociálna demokracia. Frk je v tom, že progresívno-liberálna ideológia sociálnu demokraciu v SR neporazila. Sociálna demokracia zo SR bude mať v EP rovnaký počet mandátov, 5+1 = 6 ako PS.
  • Veľkou ozdobou slovenského PS bude v EP aj Maďar Ódor Lajos. Je to monumentálna figúra. Tvárou a hlasom sa podobá na iného výnimočného Maďara, ktorý za Slovákov vystupoval na tribúnach v 50.-60 tych rokoch. Tiež bol internacionališta a tiež nenávidel slovenských ncionalištov. Volal sa Siroky Vilmos alias súdruh Viliam Široký. Na tribúne podobne ako Ódor čítal prejavy z papiera, tiež nádherne miešal maďarský prízvuk so slovenskými a českými slovami a tiež chcel doviesť SR ku pokrokovým /čítaj progresívnym/ zajtrajškom. Aj on verejne rád prisahal. Nie však na ideológiu EU ale na ideológiu stalinizmu. Iste si všetci spomeniete na archívne zábery z miliónového smútočného zhromaždenia na Václavskom námestí v Prahe po smrti Stalina a Gottwalda a na Širokého nezabudnuteľné slovensko-maďarské ráčkovanie prísahy “ tak phísahámé, tak phísahámé, tak phísaháááme !“
  • Ako jeden veľký frk vyznela napokon aj celá TB šimečkovcov. Novinári na nej nepokazili žiadnu „srandu“ a Šimečkovi a spol. kládli iba spôsobné, mierumilovné otázky. Nezaznela žiadna otázka na to, prečo v SR s 8 hlasmi vyhrala ľavica a národniari, prečo sa progresívcom nepodarilo poraziť sociálnu demokraciu ako celok, prečo PS vysala a kanibalizovala svojich najbližších politických spojencov z radov SaS, Demokratov, Slovenska príp. z radov KDH. O týchto otázkach sa našľapovalo veľmi ticho, veľmi opatrne. Hja, novinári ak ide o ich milované Progresívne Slovensko vedia byť aj šarmantní , diskrétni a chápaví. Potlačenú agresivitu s vybíjajú až následne. Na najbližšej TB Smeru, Hlasu, SNS, či Republiky.

Paríž ? – Len ďalšia americká olympiáda…

26.07.2024

Olympiády sa nám v posledných rokoch úplne zopsuli. Tradičnú oslavu športu Angloameričania postupne vykrádali a vykrádali, -až z nej urobili čosi ako Pils, Pizzu Americanu, Nobelovu cenu atď. Olympiády boli ešte pred pol storočím známe tým, že napriek vojnám dokázali hostiť športovcov aj z krajín, vedúcich medzi sebou krvavé vojny, divé ideologické zápasy, či [...]

Harrisová už vedie !

24.07.2024

Pred voľbami, ktoré dali Slovensku prvú prezidentku, sa náhle stal zázrak. Dovtedy vedúci kandidát slniečkárov Mistrík sa náhle vzdal kandidatúry a dovtedy neznáma promovaná právnička z Pezinka sa z hodiny na hodinu stala hlavnou kandidátkou slniečkárov. Agentúry, ktoré o sebe tvrdia, že seriózne skúmajú verejnú mienku, jej náhle z hodiny na hodinu namerali [...]

Fraška v Kuchyni

23.07.2024

Tento bločok nemá ambíciu podať kompletné porovnanie technicko-ekonomických parametrov medzi starými migmi 29 a „novými“ /50 ročnými/ F-16. Už preto nie, že pri zbavení sa mig 29 a kúpe F-16 rozhodovali nie technciké a ekonomické ale len a len politické kritériá. Aké ? Vlády Smeru a spol. potrebovali a potrebujú mať pokoj od priamych atakov Washingtonu na [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 121186x
Priemerná čítanosť článkov: 2376x

Autor blogu

Kategórie