Založ si blog

Novinárom klepli zuby na prázdno: Šimečka padol, Smer sa dohodol

Dnes je pomerne pekný slnečný deň. Akoby na potvoru, -práve v deň, kedy našim protislovenským novinárom poriadne klepli zuby na prázdno. Nie od zimy, od nezdaru.

Keď sa darí, tak sa darí. Kumuláciu dobrých správ pre SR si všimol aj premiér R.Fico, keď nimi zarámcoval dnešnú TB. Slovákov, vrátene Fica dnes potešila správa z Bruselu. Podľa nej získal Ševčovič mimoriadne vplyvný post komisára EK pre obchod a bezpečnostné súvislosti. Periodikum „Politico“ nazvalo Ševčoviča „obchodným cárom EU“.

Vládna koalícia sa dnes, po dlhom rokovaní dohodla na pláne finančnej stabilizácie a jadre štátneho rozpočtu SR na 2025. Ficovcom sa tak podarilo odvaliť z cesty najväčší balvan, ktorý ich na ceste spoločného vládnutia kváril. Spomedzi lepších-horších dôsledkov dohody pre občanov SR vyberám ten ťažiskový – zníženie DPH /a logické by bolo , že aj cien/ na potraviny, lieky, ubytovanie. Vyvažuje ho zvýšenie DPH na predmety dlhodobej spotreby /domáca technika, autá, nehnuteľnosti…/. DPH na tieto veci -na rozdiel od potravín, platia častejšie najmä solventnejší občania. Širších vrstiev občanov sa až tak nedotkne…

Vládni vyjednávači sa dnes dohodli s predstaviteľmi odborárov vo verejnej správe na zvýšení príjmov, vrátane bonusov. Novinári, čo chceli z tohto sociálneho vyjednávania urobiť kauzu, nepochodili.

Z boja s povodňami v Strednej Európe vyšla najúspešnejšie – čuduj sa svete- Slovenská republika. Bola na protipovodňvé opatrenia najlepšie pripravená, začala najskôr a ministri Šutaj Eštok a Taraba vec vzornou spoluprácou a kvalitnými manažérskymi rozhodnutiami povodne /zatiaľ…/ zvládli. Okolité štáty za rovnakých prírodných podmienok, -štáty ako ČR, Rakúsko, Poľsko, Nemecko…ktoré nám novinári dávajú dennodenne za vzor pokroku a civlizovanosti, pohoreli. Naši novinári už mali v šuflíkoch hotové články na oslavu českej, poľskej či rakúskej šikovnosti a ficovského babráctva, – no nechali ich šuflíku. Ak by ich uverejnili, potom by to bola irónia. Jednoducho, naši do cudziny zamilovaní novinári klepli zubami na prázdno.

No a ako čerešňa na torte dopadlo pre Slovákov hlasovanie o odvolaní Šimečku z postu podpredsedu NRSR. Šimečka vo funkcii skončil a konečne tak prispel k upokojeniu spoločensko-politickej atmosféry na Slovensku. Viem, ide bohužiaľ iba o prechodný jav, – ale aj tak, každá hodina politického pokoja sa nám tu v SR zíde ako soľ.

Dobrý pocit priniesla Slovákom napokon i TB ministerstva kultúry. Prečo ? Lebo zopár ľuďom otvorila oči a uši. Odborníci na základe medzinárodných exaktných porovnaní ukázali, ako zle v porovnaní so zahraničnými kultúrnymi ustanovizňami narábali napr. s majetkom a zbierkami SNG „geniálni“ správcovia slovenskej kultúry za minulých vlád. – Vrátane vlád Smeru, -lebo kritika sa ušla nielen opozičníkom, ale aj nešikovným manažérom kultúry, – nominantom Smeru z minulosti.

Suma sumárum, dnešok Slovákom priniesol okrem slniečka aj zopár iných „dobrôt“. Niektorí novinári, naučení písať o SR a vláde R.Fica iba v štýle „všetko zle, všetko zle“ budú z toho asi nešťastní. Väčšina národa však dnes nešťastná nebola. -No veď uvidíme zajtra, keď sa protislovenské médiá spamätajú a začnú zase rýpať. To však už bude až zajtra. Dnes bol celkom fajn deň.

Šimečka klame, až sa mu z kečky parí

12.09.2024

V NRSR konečne prebieha rokovanie o odvolaní Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Po triezvych a vecných zdôvodneniach návrhu na odvolanie zo strany podpredsedu NRSR dr.Gašpara dostal slovo i mladý Šimečka. Aby sa obhájil. Nuž neobhájil sa. Naopak. Ukázal, že je to nepolepšiteľný demagóg a klamár. Miesto sebareflexie vlastného konania sa velikášsky pustil do výpočtu [...]

Takmer 20 poslancov od Šimečku a Grohlinga tento týždeň rodilo na gynekológii…

21.08.2024

Poslanci za PS, SaS a iné opozičné subjekty tento týždeň mali odvolávať Šimkovičovú a Suska. Nemohli. Miesto pobytu v sále NRSR museli rodiť na pôrodníckej sále. Mali termín. Aspoň tak zdôvodnil poslanec Petrík /alebo Petríková/, keď sa jej pýtali, prečo nebola v NRSR a neodvolával. Alebo že by neodvolávala ? S Petríkom je to jazykový problém. Vysmievať sa členovi [...]

Klamári klamárski z opozičných médií a strán už nevedia mieru

20.08.2024

V poriadku , nech klamú, ak sú za to platení. Ale čo je veľa to je veľa. Koniec. Pretieklo z hrnca. Klamstvo o incidente Kuffu st. je takýto prípad. Čakal som z reakciou , že sa to možno samo upokojí, že sa aj medzi opozíciou nájde zopár mienkotvorných osôb, ktorí to utlmia. Mýlili som sa. Na propagandu médií a opozičných politikov sa začali lepiť už aj kariéristickí [...]

David Lammy, Veľká Británia

Británia vyzýva na okamžité prímerie medzi Izraelom a hnutím Hizballáh

19.09.2024 23:17

Vojna nie je nevyhnutná, existuje diplomatická cesta, upozornil francúzsky prezident Macron.

Stalin Mednoje

Rusko prepisuje históriu. Moskva zrušila tisíce rehabilitácií obetí stalinizmu

19.09.2024 21:54

Štát je silnejší ako jednotlivec a každý, kto s tým nesúhlasí, je blázon alebo nepriateľ, uviedli kritici.

Czech Nuclear

Juhokórejský prezident sľúbil v Prahe hladký priebeh stavby jadrových blokov v Dukovanoch

19.09.2024 20:45

Jun Sok-Jol do Prahy dorazil zhruba dva mesiace po tom, ako vláda rozhodla o tom, že dva nové reaktory v Dukovanoch má postaviť juhokórejská KHNP.

KOŠICE: Podpora Kultúrneho štrajku, protest

FOTO: V Slovenských mestách sa protestovalo proti krokom ministerstva kultúry

19.09.2024 20:18

Výbor Kultúrneho štrajku tvrdí, že na ministerstve kultúry sa protizákonne prepúšťa a zastrašuje.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 141365x
Priemerná čítanosť článkov: 2524x

Autor blogu

Kategórie