„Hlúpy rozpočet made in Slovakia“

Takto nejako sa vyjadril v dnešnej relácii SRo sťa ekonomický expert pán prof.Pavelka. Jeden z tých, čo teraz majú do médií dvere otvorené, pretože opakujú názory protivládnych politikov a novinárov, ale čo je najdôležitejšie, vedia o nich riadne zavalašiť. Títo dnes tzv. brisktní „experti“ boli donedávna pomerne objektívni, racionálni. Napríklad ekonomický expert SaS Viskupič. Dnes si osvojili slovník ľudového rozprávača z „trnafskej“ krčmy. Trieskajú do médií tak ako, že dokonca aj vláde nepríliš naklonený moderátor ta3 Bielik musel „experta“ mierniť a keď to nepomohlo, smutne nad Viskupičom iba mávol rukou.

O čom bola reč ? O tom, že by SR mala z 90% konsolidovať na úkor úspor štátu a iba z 10% na úkor daní a poplatkov pre občanov. Toto je riadna demagógia a hoci bola tisíckrát vyvrátená, médiá a opozícia sa k nej znovu a znovu vracajú. Ak by SR postupovala podľa receptu Pavelku, Viskupiča a spol. rozbila funkčnosť štátu a verejných inštitúcií. Prepustenie väčšiny úradníkov miniterstiev a štátnej správy by viedlo ku totálnemu kolapsu SR. – O toto pánom z opozície a nimi spriaznených mediálnych influencerov ide ? O rozbitie štátnych štruktúr, o likvidáciu štátnosti ? Asi áno. Našťastie, Viskupičom a Pavelkom sa takýto scenár nepodarí.

Pán profesor Pavelka nazval slovenský rozpočet hlúpy. Označil ho za typický myšlienkový projekt „made in Slovakia“. Pavelka sa s obrazným vyjadrením veľmi nenamáhal. Iba siahol po osvedčenej floskule tých Slovákov, čo sa už po maturite cítia byť strašne múdri. Tak múdri, že už nie sú Slovíci a zaraďujú sa k progresívno-liberálnemu „etniku“. Tak ako Maďari a Česi aj Pavelka spol. bez začervenania na národ svojich predkov,- Slovákov nadávajú. Dištancujú sa od tých desolátov, krpčiarov. Poddaných.

Prečo ? Lebo oni už Slovákmi nie sú. Sú „múdrymi profesormi“. Už na čele majú napísané, že nie sú „made in Slovakia“. Sú to géniovia made in brtislavská kaviareň. Tam kdesi, v dymovom prítmí sa sami ušúľali. A tam kdesi, v popolníkoch aj skončia.

Progresívne divadlo zo Stuttgartu-náš vzor ?

11.10.2024

18 divákov sa po zhliadnutí scén v stuttgartskej Štátnej opere, plných reálneho sexu a krvavého piercingovania porúčalo s divadla a požiadalo o pomoc lekárov. Umelecké dielo skoncipované Florentinou Holzinger z dvoch pôvodne nezávislých kusov bolo po proteste rakúskych biskupov stiahnuté rakúskych divadiel.O čosi teraz žiadajú aj biskupi z Nemecka. Na opernej scéne sa [...]

Ľudský plod nemá podľa Plavákovej právo na život.

29.09.2024

Nespôsobilý moderátor jednej televízie sa dnes odvolával na rozhodnutie Ústavného súdu, že ľudský plod nemá právo na život. – No rozhodnutie tohto zmenia ÚS nikdy nevyriekol. Ide iba o výrok poslankyne Plavákovej.Nikoho iného. Dôkaz má poslanec Huljak nahratý na svojej nahrávke. Nespôsobilý moderátor jednej z televízií dezinformuje verejnosť, keď tvrdí, že [...]

Suky v parlamente a v koterci

26.09.2024

Povedala, že ľudský plod nemá pred narodením žiadnu ochranu. Odvetil, že iba suka môže považovať živý ľudský plod za čosi, čo nemá ochranu a právo na život. Povedala, že ona má na mysli zákonnú ochranu v zmysle platného práva. Aha … Nuž dobre, čiže okrem ochrany zákonom nemá život a jeho podoby v ľudskom svete žiadnu ochranu ? Nie ? – A čo [...]

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Fico: Ukrajinský plán víťazstva je kontroverzný

18.10.2024 10:18

Premiér dodal, že nepovažuje za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii.

požiar, hasiči, nemecko

Nová hasičská stanica ľahla popolom, nemala požiarny poplachový systém

18.10.2024 09:45

Podľa prvých odhadov vznikli škody za 20 až 24 miliónov eur.

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 154512x
Priemerná čítanosť článkov: 2575x

Autor blogu

Kategórie