Založ si blog

Šimečka klame, až sa mu z kečky parí

V NRSR konečne prebieha rokovanie o odvolaní Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Po triezvych a vecných zdôvodneniach návrhu na odvolanie zo strany podpredsedu NRSR dr.Gašpara dostal slovo i mladý Šimečka. Aby sa obhájil.

Nuž neobhájil sa. Naopak. Ukázal, že je to nepolepšiteľný demagóg a klamár. Miesto sebareflexie vlastného konania sa velikášsky pustil do výpočtu nedostatkov, aké má ekonomika a životná úroveň súčasnej SR. Vraj sme takmer najhorší v celej EU a za všetko vraj môže takmer 20 rokov vládnutia Smeru a R.Fica. Nehorázna lož. Smer bol súčasťou vlády SR iba 12,5 roka. Až na jedno obdobie vládol Smer s inými koaličnými stranami. Preto za to, čo sa udialo za vlád s účasťou Smeru, nemôže iba Smer. Môžu za to aj pravicové a liberálne strany, ktoré so Smerom spoluvládli. Vrátane strán a politikov, ktorých by dnes Šimečka a spol. radi videli vo svojej koaličnej budúcej vláde. Šimečka v duchu českej tradície podceňovania Slovákov nám chcel a chce naklamať, že Fico a spol. za pol roka zadĺžili SR miliardami dlhov, že zruinovali zdravotníctvo a školstvo, ktoré za čias Radičovej, Matoviča, Hegera a Odora asi skvelo prosperovali. Šimečka klamal a klame, že 300 tisíc Slovákov odišlo zo SR iba kvôli Ficovi…Klamstvo, klamstvo, klamstvo.

Šimečka klamal a klame aj o svojej rodine. Nejde iba o ich mimovládkárske aktivity. Ide aj o ich klamstvá o činnosti jeho predkov v časoch Uhorska, ČSR, ČSSR. Šimečka sa chvastá jedným zo svojich prastarých otcov M.M.Bellom, ktorý sa na kandidátke starej SNS dostal do uhorského snemu a potom po vzniku ČSR zastával chvíľu aj funkciu vo vedení parlamentu ČSR. Neskôr ako čechoslovácky agrárnik dostal funkciu bratislavského župana. Ako oddaný masarykovec a agrárnik po agrárnej reforme dostal veľkostatok v Čereňanoch., kde strávil dôchodok. Oddanosť Prahe a nenávisť voči autonomistom a Hlinkovi vraj to svedčí o jeho národovectve. Nuž nesvedčí, naopak. Po prvé, SNS za Uhorska v časoch Šimečkovho prastarého otca nebola jednotná strana ale akýsi ideovo nesúrodý zbor poslancov slovenského pôvodu. Šimečkov prastarý otec bol v SNS, lebo bol čechoslovakista, neuznávajúci svojbytnosť slovenského národa. Naplno sa to prejavilo v jeho činnosti v čs.parlamente a potom v oddanej službe masarykovskej administratíve polokoloniálneho Slovenska.

Čechoslovácky, protislovenský rozmer nemal iba Šimečkov prastarý otec Bella ale aj jeho starý otec súdruh M.Šimečka. Tento bigotný ideológ-propagandista- stalinista prišiel na Slovensko v čase potierania tzv. buržoázneho nacionalizmu. Starý súdruh Šimečka prišiel na Slovensko boľševizovať a deslovakizovať. V tomto duchu na rôznych katedrách marxizmu-leninizmu VŠ a UV KSS aj pôsobil. Nebol to žiaden „filozof“, Šimečka ml. klame. Bol to ideológ boľševizmu učiteľ marxizmu-leninizmu, predmetu ktorý bol na každej VŠ povinný. Iná vec je, že sa na základe prednostných informácií o postupnom krachu komunizmu, v 1967-1968 po študijnom pobyte v Západnom Nemecku /Mainz/ rýchlo zorientoval a prebehol k reformistom, neskôr k demokratizátorom, disidentom. Zostrihaním histórie sa na Šimečkovo boľševizačné obdobie zabudlo a zo starého Šimečku je dnes pre širšiu verejnosť iba kovaný demokrat a humanista. Človek hodný konferencií a nadácií so státisícovým ročným obratom.

Šimečka prostredný už problém s boľševizmom nemal. Naopak. Všade silno kričal, aký on je liberál a demokrat. S otcom a prastarým otcom ho napriek tomu čosi spájalo a spája-nenávisť voči slovenskej samostatnosti a slovenskému národovectvu. Do poslednej chvíle písal nenávistné články proti tým, čo sa usilovali o vznik samostatnej Slovenskej republiky. Bol to nezmieriteľný čechoslovakista. Do histórie Slovákov sa zapísal bonmotom, že slovenčina je fialový jazyk, lebo je to jazyk mŕtvoly, mŕtveho národa.

Šimečkovci mali a majú talent pokrokárskeho konjunkturalizmu. Dokonca aj Šimečkova mama. Tá sa kvôli politickému marketingu rodiny navonok zapojila do výučby rómskych detí na Záhorí. Bola vraj pritom nesmierne obetavá – vstávala denne o 04.00 hod, aby stihla v Plaveckom Štvrtku vyučovanie…Nuž bolo to takto iste aspoň dvakrát. Ba možno aj trikrát.. Za širokej publicity šimečkovského média Denník N. Naivnejší Slováci iste uveria, že to robila politicky nezištne….

Pokiaľ ide o partnerku Šimečku ml. – štatutárku jednej zo šimečkovských nadácií, nič proti nej. Ak ale raz nedajbože Šimečka nahradí na čele vlády SR R.Fica, bude znieť dosť smiešne, keď sa pri predstavovaní manželiek premiérov krajín EU popri profesorkách, lekárkach, predsedníčkach rôznych charitatívnych organizácií ocitne aj žena slovenského premiéra,- s profesiou „tanečnica pri tyči“…

Šimečku NRSR neodvoláva iba kvôli dotáciám pre jeho mimovládky. Odvoláva ho kvôli jeho celkovému mravno-politickému zlyhaniu na funkcii. Minimálne za donášanie na vládu v Bruseli, za negatívny lobbing proti SR…alebo za niečo ešte oveľa oveľa horšie.

Pokiaľ však ide o príspevky od štátu pre mimovládky, problém nie je, že ich Šimečkovci brali, -veď brali aj iní opoziční či koaliční poslanci a ich MVO. Problém je, načo ich brali. Kým subjekty Smeru ich brali na charitu a konečným užívateľom boli napr. znevýhodnené osoby v chránených dieľňach, – šimečkovské mimovládky brali peniaze na politiku, na protivládnu a protinárodnú publicistiku, na ideologické konferencie, na propagandu, na progresívno-liberálny aktivizmus. na vlastnú sebaprezentáciu. – Malý rozdiel, či nie ?

Šimečka sa počas svojej obhajoby krvopotne snažil postaviť svoju kauzu do podoby osobného sporu s pomstivým R. Ficom. Málokto tomu verí. Momentálne riešenie prípadu mimovládok pána Šimečka nemá nič spoločné s premiérom R.Ficom, ani s jeho akože osobnou pomstou. Do tejto roviny sa vec pokúsil posunúť iba Šimečkov velikášsky komplex a márnomyseľnosť. V NRSR sa problém rieši politicky. Isté je, že druhý diel kauzy bude mať aj svoju hospodársku dohru. Bolo by dobré, aby sa konalo rýchlo a dôsledne. A aby sa na smutný príbeh rodiny Šimečkovcov čo najskôr zabudlo.

Slovensko má totiž naozaj oveľa dôležitejšie veci na riešenie, než chytráctvo jednej milej boľševickej rodiny, ktorá k nám v ťažkých 50-tych rokoch prišla spoza rieky Morava. Na druhej strane, ponechanie militantného odporcu slovenskej suverenity a demokraticky zvolenej slovenskej vlády na dôležitom štátnom poste, reprezentujúcom SR i v zahraničí, – to by bola vládna samovražda. Opozícia má zvykové právo na jedného z podpredsedov NRSR-pri jeho nominácii by sa však mala riadiť schopnosťou tohto človeka robiť kompromisy, tolerovať vládny program, prekročiť svoje nepriateľstvo voči vláde i voči aktuálnej vôli národa. Takýchto ľudí je v opozícii i v PS neveľa, ale nájdu sa. Podporu vládnej i opozičnej časti parlamentu určite dostanú.

Novinárom klepli zuby na prázdno: Šimečka padol, Smer sa dohodol

17.09.2024

Dnes je pomerne pekný slnečný deň. Akoby na potvoru, -práve v deň, kedy našim protislovenským novinárom poriadne klepli zuby na prázdno. Nie od zimy, od nezdaru. Keď sa darí, tak sa darí. Kumuláciu dobrých správ pre SR si všimol aj premiér R.Fico, keď nimi zarámcoval dnešnú TB. Slovákov, vrátene Fica dnes potešila správa z Bruselu. Podľa nej získal Ševčovič [...]

Takmer 20 poslancov od Šimečku a Grohlinga tento týždeň rodilo na gynekológii…

21.08.2024

Poslanci za PS, SaS a iné opozičné subjekty tento týždeň mali odvolávať Šimkovičovú a Suska. Nemohli. Miesto pobytu v sále NRSR museli rodiť na pôrodníckej sále. Mali termín. Aspoň tak zdôvodnil poslanec Petrík /alebo Petríková/, keď sa jej pýtali, prečo nebola v NRSR a neodvolával. Alebo že by neodvolávala ? S Petríkom je to jazykový problém. Vysmievať sa členovi [...]

Klamári klamárski z opozičných médií a strán už nevedia mieru

20.08.2024

V poriadku , nech klamú, ak sú za to platení. Ale čo je veľa to je veľa. Koniec. Pretieklo z hrnca. Klamstvo o incidente Kuffu st. je takýto prípad. Čakal som z reakciou , že sa to možno samo upokojí, že sa aj medzi opozíciou nájde zopár mienkotvorných osôb, ktorí to utlmia. Mýlili som sa. Na propagandu médií a opozičných politikov sa začali lepiť už aj kariéristickí [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 141172x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu

Kategórie