Založ si blog

Harrisová už vedie !

Pred voľbami, ktoré dali Slovensku prvú prezidentku, sa náhle stal zázrak. Dovtedy vedúci kandidát slniečkárov Mistrík sa náhle vzdal kandidatúry a dovtedy neznáma promovaná právnička z Pezinka sa z hodiny na hodinu stala hlavnou kandidátkou slniečkárov. Agentúry, ktoré o sebe tvrdia, že seriózne skúmajú verejnú mienku, jej náhle z hodiny na hodinu namerali mega-predvolebné preferencie. Niektoré to tuším aj prešvihli a uviedli, že by ju volilo 120% voličov. Zázrak ? – Nie.

Nie je to zázrak. Je to postup presne podľa globálneho medzinárodného manuálu slniečkárov. Teraz sa začal uplatňovať v USA. Tam rovnako ako vtedy v SR ešte predvčerom neznáma afroázijská miešanka Harrisová /prieskum pre Fox News ukázal, že väčšina Američanov ešte pred týždňom nevedela, kto je Harrisová/ z minúty na minútu stala hlavnou kandidátkou amerických demokratov -slniečkárov na prezidentku USA. A čo sa nestalo: za 36 hodín jej na volebné konto od sponzorov prišlo rekordných 100 mil. dolárov/ . Agentúry na „výskum“ verejnej mienky jej už namerali závratné predvolebné preferencie. Harrisovej stačilo pár minút a už z prvej pozície vytlačila 4 roky kampaňujúceho republikánskeho kandidáta D.Trumpa. Zázrak nad zázrak ? Nie manuál, v ktorom prieskumné agentúry robia miesto „opinion research“ tvrdý „opinion making“. A drvivá väčšina médií, ktorá je ako inak orientovaná liberálne, slniečkársky, – im pri tom hrá do tanca i na počúva.

Postup je jednoduchý. Opinion agentúry najprv najprv odštartujú znalosť o doteraz nepríliš známej osobe, urobia ju náhle známou. Neskôr s ňou potom -už ako s favoritom volieb, začnú robiť kandidátovi naklonené médiá. Čo opinion agentúry odštartujú, to potom médiá – ako buchary, vtlačia ľuďom do hlavy. Čím tie hlavy budú menej odolné, tým viac.

Harrisovej marketéri vedia, na akej cieľovej populácii bude postavené jej volebné víťazstvo. A preto trefne vybrali za symbol jej velebnej kampane kokosovú palmu. Niektorí vravia, že aj s opičkou.

Americká demokracia nemá chybu. Prečo ? Pretože sa opiera o skvelý, vzdelaný a prirodzene inteligentný americký národ.

Takmer 20 poslancov od Šimečku a Grohlinga tento týždeň rodilo na gynekológii…

21.08.2024

Poslanci za PS, SaS a iné opozičné subjekty tento týždeň mali odvolávať Šimkovičovú a Suska. Nemohli. Miesto pobytu v sále NRSR museli rodiť na pôrodníckej sále. Mali termín. Aspoň tak zdôvodnil poslanec Petrík /alebo Petríková/, keď sa jej pýtali, prečo nebola v NRSR a neodvolával. Alebo že by neodvolávala ? S Petríkom je to jazykový problém. Vysmievať sa členovi [...]

Klamári klamárski z opozičných médií a strán už nevedia mieru

20.08.2024

V poriadku , nech klamú, ak sú za to platení. Ale čo je veľa to je veľa. Koniec. Pretieklo z hrnca. Klamstvo o incidente Kuffu st. je takýto prípad. Čakal som z reakciou , že sa to možno samo upokojí, že sa aj medzi opozíciou nájde zopár mienkotvorných osôb, ktorí to utlmia. Mýlili som sa. Na propagandu médií a opozičných politikov sa začali lepiť už aj kariéristickí [...]

Slováci boli na olympiáde v Paríži skoro tak efektívni ako Česi

12.08.2024

Neuveriteľné koľko masochizmu dokáže v sebaočierňovacej duši Slováka vyvolať udalosť ako olympiáda. Prvoplánové myslenie drvivej väčšiny Slovákov dokáže porovnať výsledky slovenských športovcov buď cez zhadzujúce články v novinách, alebo cez absolútny počet medailí alebo nanajvýš cez prepočet medailí per capita. V oboch prípadoch sa SR nemá čím chváliť, [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 54
Celková čítanosť: 133614x
Priemerná čítanosť článkov: 2474x

Autor blogu

Kategórie