Založ si blog

Prečo je na Ukrajine vojna-10.výročie masakra v Odesse

Pred 10. rokmi, 2.mája 2014 banderovskí aktivisti v Dome odborov v Odesse zaživa upálili, zastrelili alebo utĺkli palicami 48 ruskojazyčných občanov Odessy. Dôvodom bolo, že propagovali referendum o osamostatnení odesskej oblasti od majdanovskej Ukrajiny.

Podľa V.Medvedčuka, lídra opozičného hnutia Iná Ukrajina a lídra zakázanej opozičnej strany „Opozičná platforma-za život“ /žije v moskovskom exile/ nešlo o spontánnu udalosť. Celý masaker bol dávnejšie pripravovaný skupinou vrcholových nikým nezvolených majdanistických politikov s cieľom zastrašiť a odradiť ďalších občanov Ukrajiny od odporu proti samozvanému kyjevskému režimu.

Pod vedením vtedajšieho majdanistického „prezidenta“ Turčinova sa 10 dní pred masakrom konala schôdzka, na ktorej sa dohodla príprava a priebeh odstrašujúcej akcie. Na schôdzke sa zúčastnil vtedajší „minister vnútra“ Avakov, šéf SBU Nalyvajčenko, tajomník Rady národnej bezpečnosti Parubij, šéf správy Dnepropetrovskej oblasti Kolomojskij a jeho asistent Palica. Bolo dohodnuté, že akcia sa začne v čase po futbalovom zápase, keď do Odessy príde niekoľko stoviek futbalových chuligánov z kyjevského tzv. Pravého sektora. Oni mali pod osobným vedením Kolomojského asistenta Palicu zabezpečiť samotný odstrašujúci „zákrok“ voči stúpencom referenda. Zákrok bol 2. mája uskutočnený a jeho realizátor Palica zaň získal post gubernátora Odesskej oblasti.

Masaker v Odesse skutočne zastrašil ruskojazyčné obyvateľstvo na Ukrajine. Pokusy o referendá proti režimu vzniknutému z protiústavného prevratu /majdanu/ postupne ustali. Na Donbase. v Donecku a Lugansku však viedli k rýchlemu vzniku ozbrojeného odporu proti Kyjevu. „Opolčenci“ požiadali o pomoc Rusko a to v rámci vtedajších diplomatických možností čiastočne vyhovelo. Umožnilo, aby opolčencov podporili dobrovoľníci mimo aktívnej služby v ruskej armáde.

Horúci vojnový konflikt na Ukrajine sa začal. A trvá od 2. mája 2014 /po zdramatizovaní vo februári 2022/ doposiaľ. Mier je napriek pokusom z Minska a Istanbulu, bohužiaľ stále v nedohľadne. – Dokedy ešte ?

Historizujúce články, hoci nie sú ktovieako čítané, zvyknú kvôli pripomienke nepríjemných faktov odtiaľto rýchlo zmiznúť. Stihne takýto osud aj článok o odesskom masakre ?

Denník N už vie, že za atentátom na Fica je Moskva

15.05.2024

S odvolaním sa na nejakého neskutočne bystrého maďarského investigatívneho novinára Szabolcsa Pányiho redaktor Denníka N Kern napísal, že atentátnik Cintula sa v minulosti stýkal s „proruskou“ nacionalistickou skupinou „Slovenskí branci“. Kern v tom už teda má jasno. Takmer 10 rokov stará fotka „brancov“ s Cintulom je nepriestrelný dôkaz [...]

Začínajú dva týždne reklamného pekla

10.05.2024

Dnes začína obludnosť, čo sa volá formálne „hokejové majstrovstvá“. De facto začína reklamné peklo. Zo všetkých možných mediálnych trúb už začali trúbiť: čipsy, energetické nápoje, tepláky, pivo, pizza, televízory, mobily, lacné hovory, akciové televízne programy…no predovšetkým tričká, zástavky, šiltovky, okuliare, cylindre… stupídne a [...]

Je toto tu už sektárske médium ?

07.05.2024

Dnes sa tu objavili ďalšie 3 panenské „blogy“ písané AI, v štýle sekty „tvorivej spoločnosti“. Naposledy podpísané ako „branoha“ a „chajimseli“. Rovnaké frázy, rovnako pekné farebné fotografie. Rovnaká bezduchosť. Všeobsiahle frázy. Kompilát z mediálnych klišé. Sladkasté nič, čo sa rozlieva po tomto blogovisku ako opojne [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 69239x
Priemerná čítanosť článkov: 2308x

Autor blogu

Kategórie