Založ si blog

Na RTVS sa vraj nikto nesťažuje-tak prečo ju rušíte !

Takýto dohodnutý obranný slogan majú nacvičený Machaj a jeho čiernokošeliarska partička, politici z PS, SaS a spol. ale najmä kadejakí objektívne neobjektívni novinári , vystupujúci všemožne proti súčasnej vláde a proti akýmkoľvek jej návrhom zákonov.

Progresívne liberálni činovníci sa čudujú, prečo chce Fico a spol. meniť RTVS. Prečo chce meniť súčasnú RTVS – vzor verejnoprávnosti, médium, ktoré je vraj objektívne, nestranné, medzi Slovákmi obľúbené, kde je prosto všetko upratané tak, ako má byť. Opoziční novinári a politici sa pýtajú, -odkiaľ sú tie fámy o nevyváženom spravodajstve a publicistike v RTVS – veď empirické fakty ukazujú, že verejnosť v prieskumoch hodnotí objektivitu RTVS ako najvyššiu resp. jednu z najvyšších, veď na kadejaké rozhlasové a televízne rady prichádza na RTVS minimum sťažností a po prešetrení sa aj z tohto minima ukazuje byť drvivá väčšina ako neopodstatnená ! Veď už aj hospodárenie RTVS sa teraz, keď jej vedeniu tečie do topánok, dostalo zázračne zo straty do zisku ! Takže ako to je ? Odkiaľ majú Danko a Fico tú drzosť obviňovať spravodajstvo a publicistiku RTVS z nevyváženosti, či dokonca protivládnosti a protislovenskosti ?

Medzi tvrdeniami vládnej koalície a tvrdeniami opozície je zjavný rozpor. Obhajcovia status quo v RTVS sa opierajú o prieskumy verejnej mienky /sledovanosti, objektivity atď/ a početnosť oficiálnych sťažností na oficiálne orgány pre rozhlasové a televízne vysielanie. Kritici stavu verejnoprávnosti v RTVS sa zase odvolávajú na svoje osobné skúsenosti, na konkrétne príklady konkrétnych relácií, konkrétnych besied, interview, na konkrétnu štruktúru hlavných správ, na čudný infofilter, na účelový výber diskutérov, na manipulatívne moderovanie…no najmä na to, že Smer, Hlas a SNS bývajú pri stretnutiach so svojimi voličmi doslova zavalení sťažnosťami na proti-vládnosť a proti-slovenskosť RTVS.

RTVS to mala a má doteraz dobre vymyslené. Platí si agentúry na prieskum verejnej mienky, ktoré potvrdzujú jej úžasnosť. Aby agentúry priniesli želané výsledky, robia prieskumy na takej populácii a pomocou takých otázok, aby im vyšlo to, čo chceli. Objektívnosť médií sledujú en bloc – a to čo potom dostanú, nie sú konkrétne údaje o spokojnosti s tou či onou reláciou alebo moderátorom, ale sú to údaje o prestíži danej inštitúcie /napr. RTVS/ ako takej. – Takto sa prieskum objektívnosti skutočne nerobí. Vedecký prístup zahŕňa meranie spokojnosti konkrétnych relácií na vzorke tých, čo ich sledovali. Subjektívne údaje treba navyše doplniť o objektívne výsledky frekvenčnej a obsahovej analýzy.

Ešte prefíkanejšia je finta s odvolávaním sa na početnosť a obsah sťažností na obsah vysielania RTVS, najmä ich spravodajstva a publicistiky. Tu je vysvetlenie „úžasnosti“ RTVS jednoduché. Rady a iné orgány, na ktoré majú smerovať sťažnosti poslucháčov či divákov fungujú tak, že o nich – najmä však o KONTAKTOCH na nich /telefonických, emailových, poštových, osobných/ takmer nikto nevie. Bežný divák či poslucháč RTVS potom NEVIE, KDE sa sťažovať, kam písať, kam telefonovať. A ak sa to po veľkej námahe aj dozvie, zistí, že spôsob nahlasovania sťažností a podnetov je neuveriteľne zložitý. Po pár neúspešných pokusoch sa drvivá väčšina sťažovateľov vzdá a venuje sa vlastnej robote.

-Bravó RTVS ! Inštitúty sťažovania na vašu prácu ste tak dobre utajili, že vašu objektívnosť, nestrannosť a vyváženosť naozaj nemá kto napadnúť. – Takmer nulový počet sťažností na vaše vysielanie – to je za takejto situácie skutočne „empiricky potvrdený“ fakt vašej neomylnosti. To je argument. To je bomba…

Čudujem sa, že huba nebolí od toľkých sebaklamov a samochvály kadejakých tých do čierna oblečených poskokov pána Machaja a spol., ktorí dnes okiadzajú RTVS myrhou a kadidlom. Čo sú to za arogantní ľudia ? Veď predsa musia vedieť, že obnova verejnoprávnosti v RTVS bola dôležitou súčasťou volebného programu Smeru, Hlasu a SNS. Veď predsa vedia, že väčšina slovenských voličov hlasovala za takéto volebné programy, – a že teda hlasovala aj za radikálne zlepšenie verejnoprávnosti RTVS. – Väčšina voličov v SR chce zmeny v RTVS. Chce ich. Potvrdili to nedávne parlamentné voľby. Je to jasný vox populi, jasná vôľa ľudu. Klásť údaje zo zmanipulovaných prieskumov verejnej mienky alebo počet „opodstatnených“ sťažností na RTVS do protikladu s názorom milióna voličov – to je arogancia non plus ultra. To je priam trestuhodná drzosť. To je progresívno-liberálne chrapúnstvo.

Vážení machajovci – majte aspoň kúsok zmyslu pre demokratičnosť, prípadne aspoň kúsok obyčajnej ľudskej sebaúcty. Nerobte zo seba hlupákov a podliakov. Priznajte si, že väčšina slovenských voličov vás vo verejnoprávnom médiu RTVS resp. STVR nechce. Pochopte, že váš čas uplynul. Nájdite v sebe štipôčku noblesy a odíďte z verejnoprávneho mediálneho priestoru kamsi inam. Kamsi do súkromnej sféry, kde vám straníckosť a zaujatosť nebude nikto vyčítať. Zodvihnite sa zo svojich stoličiek skôr, ako sa úplne aj ľudsky zhovadíte. Nespoliehajte sa na kadejaké liberálno-progresívne demonštrácie, štrajky a intervencie u Jourovej v Bruseli. Nevyhrážajte sa finančnými sankciami proti SR. – Toto vám nepomôže, toto vám naopak, iba priťaží.

Väčšina slovenských voličov dala machajovskej podobe RTVS stopku. Je na čase, aby si to demokratická časť opozície uvedomila a rešpektovala vôľu ľudu. Aj v mediálnej oblasti. Treba sa naučiť prijímať nielen úspechy ale aj nezdary. Väčšina slovenských voličov skonštatovala, že RTVS je neobjektívna a nevyvážená a že ju treba zmeniť. – Prosím, páni opozičníci, rešpektujte to. – Rešpektujte slovenskú demokraciu.

Dnes v noci zaútočili na blogovisko Pravdy cez AI – zodpovední konajte !

06.05.2024

Dnes v noci päť akože nových blogerov zaútočilo na rubriku blogov na Pravde. Zaútočilo kompliláciami, ktoré im vytvorila umelá inteligencia-AI. Autor/i tohto ataku ku kompilátom pridali azda len vábivé názvy: o KGB, o Ukrajine, o dezinformáciách v médiách, o Šimkovičovej a pod. Autor či autori si okrem toho /nie príliš tvorivo/ vymysleli aj akože dôveryhodne znejúce [...]

Štefánia Jánošíková Soňa Hagarová- „vzory“ verejnoprávnosti SRo

03.05.2024

Dnes v obedňajšom Rádiožurnále sa pani novinárka Štefánia Jánošíková predviedla ako žiarivý príklad „verejnoprávnosti“ RTVS – verejnoprávnosti v mimoriadne negatívnom smere. 5 minút kydala klamstvá na mediálnu situáciu v SR. Odrazila sa od „údajov“ , ktoré jej zabezpečilo akože medzinárodné porovnanie mediálnej oblasti v SR a vo svete. [...]

Prečo je na Ukrajine vojna-10.výročie masakra v Odesse

02.05.2024

Pred 10. rokmi, 2.mája 2014 banderovskí aktivisti v Dome odborov v Odesse zaživa upálili, zastrelili alebo utĺkli palicami 48 ruskojazyčných občanov Odessy. Dôvodom bolo, že propagovali referendum o osamostatnení odesskej oblasti od majdanovskej Ukrajiny. Podľa V.Medvedčuka, lídra opozičného hnutia Iná Ukrajina a lídra zakázanej opozičnej strany „Opozičná platforma-za [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 61618x
Priemerná čítanosť článkov: 2282x

Autor blogu

Kategórie