Založ si blog

Pán Biden ďakujeme za poďakovanie !

Americký prezident Biden včera počas krátkeho stretnutia s českým premiérom Fialom poďakoval „ĽUDU ČESKOSLOVENSKA“ za pomoc, akú poskytol bojujúcej Ukrajine. Bidena pomerne rýchlo upozornili, že mal použiť výraz „ďakujem ľudu Česka“. Nie Českolsovenska, lebo takýto štát už tretinu storočia neexistuje. Biden na to odvetil, že veď on – hovoriac o „Československu“ má stále na mysli český ľud.

Pán Biden keď sa pomýli aj pravdu povie. Za čias „Československa“ pre zahraničie a osobitne pre USA žiaden slovenský ľud neexistoval. Existoval iba ľud či národ český a Česko de facto ako Československo. Pre „vynikajúco vzdelaných“ Američanov je to tak dodnes.

Nech je akokoľvek, patrí sa pánovi Bidenovi za poďakovanie tiež poďakovať. Za čo ? Nuž aspoň za to, že nešiel pri ďakovaní ďalej do histórie Strednej Európy a neďakoval napr. Sámovej či Veľkomoravskej ríši alebo Rakúsko-Uhorsku.

Pán Biden je dobre vychovaný človek. Hoci na druhý pokus – vie čo sa patrí.

Paríž ? – Len ďalšia americká olympiáda…

26.07.2024

Olympiády sa nám v posledných rokoch úplne zopsuli. Tradičnú oslavu športu Angloameričania postupne vykrádali a vykrádali, -až z nej urobili čosi ako Pils, Pizzu Americanu, Nobelovu cenu atď. Olympiády boli ešte pred pol storočím známe tým, že napriek vojnám dokázali hostiť športovcov aj z krajín, vedúcich medzi sebou krvavé vojny, divé ideologické zápasy, či [...]

Harrisová už vedie !

24.07.2024

Pred voľbami, ktoré dali Slovensku prvú prezidentku, sa náhle stal zázrak. Dovtedy vedúci kandidát slniečkárov Mistrík sa náhle vzdal kandidatúry a dovtedy neznáma promovaná právnička z Pezinka sa z hodiny na hodinu stala hlavnou kandidátkou slniečkárov. Agentúry, ktoré o sebe tvrdia, že seriózne skúmajú verejnú mienku, jej náhle z hodiny na hodinu namerali [...]

Fraška v Kuchyni

23.07.2024

Tento bločok nemá ambíciu podať kompletné porovnanie technicko-ekonomických parametrov medzi starými migmi 29 a „novými“ /50 ročnými/ F-16. Už preto nie, že pri zbavení sa mig 29 a kúpe F-16 rozhodovali nie technciké a ekonomické ale len a len politické kritériá. Aké ? Vlády Smeru a spol. potrebovali a potrebujú mať pokoj od priamych atakov Washingtonu na [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 120955x
Priemerná čítanosť článkov: 2372x

Autor blogu

Kategórie