Založ si blog

Demokratovi neprekáža kritika fungovania tzv. europarlamentu-či … ?

Považujem za úplne legitímne kritizovať súčasný mechanizmus fungovania EP. Komunita vyše 700 poslancov z členských krajín EU, ktorá sa neriadi princípom rovnosti práv a povinností členov EP, v ktorej je rozhodovanie dané do rúk akýchsi „FRAKCIÍ“, v ktorých potom o všetkom rozhodujú poslanci z veľkých krajín Západu – z F, D, a i. – to NIE JE PARLAMENT. To je sektárska slobodomurárska lóža.

V dnešnom EP má poslanec zo SR možnosť buď sa stotožniť s návrhom svojej ideologickej frakcie a hlasovať ako poslušný otrok záujmov F a D alebo môže hlasovanie ignorovať. Byť proti znamená hrozbu vylúčenia z frakcie a tým zaradenie sa do skupiny akýchsi bezdomovcov, čo sa túlajú po chodbách a rokovacej sále EP, blúdia po Bruseli ako smiešne individuá, – bez toho, aby sa niekto zaoberal ich návrhmi.

Predkladanie návrhov je v EP vyšpekulované tak, že ak ide o návrh nezaradeného poslanca z malej krajiny, nevypočuje si ho v pléne EP takmer nikto. Je logické, že potom sa takýto návrh ani len nezaradí do programu hlasovania. Rokuje a najmä sa hlasuje iba za návrhy frakcií, teda za tie návrhy, ktoré vyhovujú národným záujmom D či F. Takéto návrhy z taktických dôvodov predkladajú aj členovia frakcií z malých štátov EU. Nie však preto, že sú v súlade s potrebami týchto malých štátov, ale preto, lebo si na ich predloženie veľkí hráči z D či F nájdu kariéristov z malých krajín, tzv. nastrčencov. Nastrčenci napr. z Estónska neraz predložia aj také návrhy, ktoré nielenže vymysleli v D či F ale ktoré dakedy idú doslova proti národnoštátnym záujmom materskej krajiny, – v tomto prípade napr. Estónska.

V EP sa národovectvo nenosí. Preto v EP národne orientovaní poslanci zo SR zväčša patria medzi „nezaradených“ teda medzi politických „bezdomovcov“. Takto fungovali v EP napr. aj zástupcovia SNS a Republiky. Proti-národne orientovaní politici zo SR a zo „slovenských“ mejnstrímových médií sa im vysmievali a označovali ich za zbytočných poslancov. Prečo ? Lebo vraj nedokázali v EP presadiť nič, žiaden zákon. – Akoby tí poslanci napr. z PS, čo to tvrdia, dačo užitočné pre SR presadili..

– Nie ani oni nič, čo by vyplývalo zo špecificky slovenských záujmov /napr. pri migrácii, poľnohospodárskych dotáciách, protiruských sankciách/ nepresadili. Jediné, čo dokázali, bolo predloženie návrhov z dielne D či F, ktoré však z taktických dôvodov nepredložili Nemci či Farncúzi, ale „slovenskí“ nastrčenci. Poväčšine sa však vplyv týchto zo SR pochádzajúcich europoslancov obmedzil iba na disciplinované hlasovanie v súlade s názorom vedenia frakcie, teda v súlade so záujmami F či D.

Nezaradení poslanci zo SR, napr. pán Uhrík neboli v EP pasívni. Využili diskriminačne pridelené minimum na vystupovanie v pléne EP aspoň na to, aby heslovite oboznámili EU so skutočnými potrebami a záujmami Slovákov. Vystúpenia predstaviteľov Republiky boli vždy v prospech národných záujmov SR. Boli kritické voči EK, voči euronormám, voči euro-sankciám. Boli búrlivé. Väčšina poslanocv EP z veľkých štátov, kadejakých liberálov a pseudo-ľudových kvázikonzervatívcov za to slovenských poslancov ešte viac znenávidela. Oni však bojovali, – a hlasno dávali najavo, že tu je aj iná Európa, než je tá Európa francúzska či nemecká. Pre mňa boli poslanci ako Uhrík jedinými skutočnými SLOVENSKÝMI poslancami v EP. Poslanci z liberálneho a progresívneho tábora, – to boli skôr iba „europoslanci“ , teda zástupcovia neexistujúceho „európskeho národa“. To neboli slovenskí vlastenci. To boli nezriedka dokonca zradcovia záujmov Slovenska a Slovákov.

Tak ako v minulosti, tak ani dnes sa nebudem sa báť preferovať v EP opäť národniarov. Nie ich hlas v EP nesmie zaniknúť a ani nezanikne.Ich zásluhou tam bude aj autentický hlas Slovenska, ktorý bude silno vyrušovať tých, čo Slovensko a Slovákov za nič nemajú, čo nás tu medzi Tatrami a Dunajom považujú za nesvojprávnu masu a našu krajinu iba za nástupisko vo výbojoch na východ. V EP nepotrebujeme euro-servilákov, nepotrebujeme poslušných členov cudzokrajných frakcií. V EP potrebujeme Slovákov, ktorí tam budú -keď už nič iné, tak aspoň riadne nahlas artikulovať, že SR je tu, že existuje a že má svoje zvrchované záujmy a požiadavky.

Verím, že súčasná podoba EP a EU sa rýchlo zmení. Že sa EU vráti ku svojmu pôvodnému cieľu podpory voľného pohybu peňazí, tovarov, služieb a ľudí. Verím, že sa EP v presadí ZÁKAZ FUNGOVANIA FRAKCIÍ. Verím že pri návrhu a hlasovaní o jednotlivých návrhoch euronoriem bude môcť a MUSIEŤ každý poslanec vystupovať slobodne a samostatne. V súlade s potrebami ľudí, ktorí ho volili. Verím, že sa EP zmení na skutočný parlament predstaviteľov národov Európy.

-Lebo ak nie, potom nie je o čo stáť. Potom slobodomyseľní Slováci nemajú v spoločenstve, ujarmenom chomútom frakcií a záujmov veľkých krajín EU, -teda Nemecka a Francúzska, – potom tam nemajú naozaj čo hľadať.

PS: Prosím nemazať, -postačí manipulácia s počítadlom…Prosím o elementárny zmysel pre demokratickú pluralitnú diskusiu. Veď žijeme v demokracii, – či už nie ?

Suky v parlamente a v koterci

26.09.2024

Povedala, že ľudský plod nemá pred narodením žiadnu ochranu. Odvetil, že iba suka môže považovať živý ľudský plod za čosi, čo nemá ochranu a právo na život. Povedala, že ona má na mysli zákonnú ochranu v zmysle platného práva. Aha … Nuž dobre, čiže okrem ochrany zákonom nemá život a jeho podoby v ľudskom svete žiadnu ochranu ? Nie ? – A čo [...]

Novinárom klepli zuby na prázdno: Šimečka padol, Smer sa dohodol

17.09.2024

Dnes je pomerne pekný slnečný deň. Akoby na potvoru, -práve v deň, kedy našim protislovenským novinárom poriadne klepli zuby na prázdno. Nie od zimy, od nezdaru. Keď sa darí, tak sa darí. Kumuláciu dobrých správ pre SR si všimol aj premiér R.Fico, keď nimi zarámcoval dnešnú TB. Slovákov, vrátene Fica dnes potešila správa z Bruselu. Podľa nej získal Ševčovič [...]

Šimečka klame, až sa mu z kečky parí

12.09.2024

V NRSR konečne prebieha rokovanie o odvolaní Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Po triezvych a vecných zdôvodneniach návrhu na odvolanie zo strany podpredsedu NRSR dr.Gašpara dostal slovo i mladý Šimečka. Aby sa obhájil. Nuž neobhájil sa. Naopak. Ukázal, že je to nepolepšiteľný demagóg a klamár. Miesto sebareflexie vlastného konania sa velikášsky pustil do výpočtu [...]

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 145470x
Priemerná čítanosť článkov: 2552x

Autor blogu

Kategórie