Založ si blog

Vyplakávanie za Mazákom dokazuje, kto tu ovládal justíciu

Vyslúžilý staručký Mazák včera skončil. Sudcovia ho skúšali dať dolu z vedenia Súdnej rady už takmer 3 roky. Konečne sa im to podarilo. Konečne sa súdna rada bude môcť znormalizovať.

Opozícia, – bývalá vládna koalícia z odvolania Mazáka besnie.Niektorí dnešní opoziční /včera však vládni/ politici sú z toho hotoví. Tak ako po prehre Korčoka aj včera, po odvolaní Mazáka museli asi užiť psychofarmaká. Prečo ? Veď Mazáka odvolala súdna rada, lebo neoprávnene dával lustrovať sudcov. Súdna rada odvolala Mazáka čisto z etických, profesionálnych príčin. Nie z politických dôvodov. Tak prečo to potom politickej opozícii prekáža ?

Je čudné, keď Plaváková z PS, Holečková z KDH, Kolíková z SaS a vedenie OLaNO a. strany Demokrati hovorí čosi o politickom útoku Ficovej vlády na súdnu moc. Ale veď Fico a spol. Mazáka neodvolali, -odvolali ho kolegovia zo súdnej rady ! Nie z politických ale z etických dôvodov. – Tak prečo túto apolitickú vec súčasná opozícia politizuje ?

Celé je to akési čudné, nelogické. Logiku by do kritiky opozície voči Mazákovmu odchodu dodala iba jedna jediná vec.- A síce, že Mazák konal – v prípade lustrácií sudcov ale aj v desiatkach iných prípadov, podľa požiadaviek dnešnej opozície. Logiku by vyplakávanie opozície za Mazákom malo iba vtedy, ak by bol Mazák súčasťou politickej opozície / resp.bývalej vlády/. Zmysel by dnešná kritika opozície mala iba ak by Mazák nebol nestranný a nezávislý sudca. ale stranícky kriviteľ práva. – Ako by Mazák bol dôležitá figúra PS/SaS/KDH…na aktuálnej politickej šachovnici.

-Ak to tak je, a zdá sa, že je to tak aj naozaj je, – potom je Mazákovo odvolanie nie iba očistou súdnej rady od neetického sudcu, ale aj prejavom jej de-politizácie. Tak ako mnohé iné oblasti nášho života, tak sa potom aj súdnictvo za Ficovej vlády vracia k dodržiavaniu zákonnosti a normality.

-A to je dobre. Naozaj dobre.

Výkladový slovník pre dezolátov

29.04.2024

Už dlhší čas tu sledujem koľko ficodezolátov nechápe ani tie najjednoduchšie intelektové konštrukty, vytvorené v kaviarňach a redakciách špičkovými odborníkmi – politológmi, sociológmi, svetovo uznávanými publicistami a mimovládkarmi. Hnevá ma to. Preto som sa rozhodol, že tým nešťastným obetiam putinovskej a smeráckej propagandy poskytnem aspoň základnú [...]

Jedna noha tu-druhá tam. Zvolen pri Váhu…

27.04.2024

Upozornil ma na to môj učiteľ, t.č. už na dôchodku. Starý pán kvôli duševnej gymnastike sleduje rád rôzne vedomostné súťaže. Pre dospelých ba dokonca aj pre mládež. Keď sme naposledy boli spolu, reč prišla aj na túto jeho záľubu. Debata sa otočila na vedomostnú úroveň súťažiacich No a vtedy pán učiteľ zalomil rukami, Vraj je šokujúce, ako málo ľudia po 40-ke [...]

Na RTVS sa vraj nikto nesťažuje-tak prečo ju rušíte !

26.04.2024

Takýto dohodnutý obranný slogan majú nacvičený Machaj a jeho čiernokošeliarska partička, politici z PS, SaS a spol. ale najmä kadejakí objektívne neobjektívni novinári , vystupujúci všemožne proti súčasnej vláde a proti akýmkoľvek jej návrhom zákonov. Progresívne liberálni činovníci sa čudujú, prečo chce Fico a spol. meniť RTVS. Prečo chce meniť súčasnú RTVS [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

feren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 54518x
Priemerná čítanosť článkov: 2272x

Autor blogu

Kategórie